Din nefericire, Mama Natura nu a inzestrat pe toata lumea cu aceleasi calitati. In cazul unora, dintii sunt perfecti, insa se confrunta cu o alta problema ce tine de estetica sau de sanatate, in timp ce altii se confrunta cu o dantura imperfecta, cu dinti strambi. Aparatul dentar este solutia recomandata de medicul stomatolog cu competente in ortodontie pentru repararea acestor mici imperfectiuni.

Cea mai ieftina si mai rezistenta metoda de indreptare a dintilor este reprezentata de aparatul dentar metalic, ce trebuie purtat pe o perioada de 12 pana la 24 de luni, in functie de natura problemei si de complexitatea afectiunilor dentare. Aparatul metalic corecteaza imperfectiunile de pozitie sau de aliniere a dintilor.

Ce este aparatul dentar metalic

Aparatul metalic este recomandat pacientilor de orice varsta, in vederea corectarii pozitiei dintilor pe arcada dentara si a tratarii problemelor de ocluzie. Aparatul dentar metalic este dispozitivul menit sa exercite asupra dintilor o forta care sa duca la alinierea lor. Pacientii trebuie sa poarte aparatul dentar metalic un an sau doi, pentru ca deplasarea si corectarea dintilor se face lent. Bracketii sunt metalici, foarte rezistenti si lipiti pe suprafata fiecarui dinte.

Aparatul dentar metalic este foarte vizibil, insa, totodata, este si cea mai ieftina si mai eficienta metoda de corectare a problemelor ce tin de pozitionarea dintilor. Purtarea aparatului dentar metalic este necesara 24 de ore din 24, iar igiena trebuie sa fie riguroasa, la fel ca si vizitele la medicul specialist. Atunci cand medicul ortodont recomanda curatarea profesionala a dintilor pe suprafata carora s-a montat un aparat dentar metalic, pacientul trebuie sa se supuna.

Aparat dentar metalic – avantaje si dezavantaje

Avantajele acestuia includ costul foarte redus, rezistenta materialului din care este fabricat, precum si eficienta acestuia. In plus, acest aparat este recomandat atat adultilor, cat si copiilor si adolescentilor, cu rezultate surprinzatoare la final. Aparatul dentar metalic este insa foarte vizibil, din cauza aceasta este o solutie pentru care adultii opteaza in numar mai mic. Costul unui aparatul nu este foarte ridicat, insa pacientii trebuie sa ia in calcul si costul consultatiilor periodice si ale igienizarilor profesionale in acest sens.