Exista foarte multi oameni care au nevoie de fotolii rulante pentru a-si putea desfasura viata intr-un mod cat mai aproape de normal, fara a depinde in totalitate de ajutorul unei alte persoane. In functie de gravitatea afectiunii de care sufera, dar si de performantele acestor dispozitive, gradul de independenta al acestora poate fi diferit.

Sunt persoane care folosesc aceasta tehnica medicala doar pentru o perioada limitata de timp, o perioada de recuperare dupa interventii chirurgicale complicate sau refacere dupa un accident suferit, dar si persoane care sunt nevoite sa-si petreaca intreaga viata in aceste scaune rulante, persoane care sufera de boli grave sau a caror coloana vertebrala a fost afectata permanent.

Astfel ca, in special pentru cei din urma, acestea reprezinta o sansa la o viata independenta si un viitor mai putin sumbru. Med-Tehnica.ro faciliteaza accesul acestora la o gama variata de dispozitive medicale si dispozitive de reabilitare, pentru a-si recapata in totalitate sau partial functiile motorii si independenta.

Fotoliu rulant | tehnica medicala | Med-Tehnica.ro

fotoliu rulant

Din cauza varietatii tipurilor si evolutiei tehnologice din domeniu, piata scaunelor cu rotile este foarte diversa si, prin urmare, alegerea unui model potrivit nevoilor este destul de greu de realizat, fiind necesara o cercetare de piata amanuntita. Criteriile de care ar trebui sa se tina cont sunt:

  • Tipurile de scaune cu rotile existente

Principalele tipuri de fotolii rulante sunt 2: manuale si electrice. Diferenta majora dintre acestea este data de modul de actionare fie scaunul rulant este manevrat de catre pacient cu ajutorul mainilor, fie electic, prin intermediul unui motor manevrat de pacient cu un joystick.

  • Bugetul alocat

Acest aspect este unul foarte important, deoarece preturile unor astfel de dispozitive nu sunt chiar mici, iar cu cat acestea sunt mai performante si pretul este mai mare. Insa, de specificatiile generale trebuie sa se tina cont cel mai mult atunci cand se alege un fotoliu rulant.

  • Parametrii generali

Parametrii generali in alegerea scaunului cu rotile sunt legati, in principal, de utilizator, precum greutatea, inaltimea sau latimea bazinului, dar mai ales tipul de handicap. De asemenea, si pedalele pentru sustinerea picioarelor sunt importante.