Toata lumea ar trebui sa cumpere de la un anticariat de carti. De fapt, toti ar trebui sa cumparam carti vechi sau noi de fiecare data cand avem ocazia, iar acele carti ar trebui lasate pentru ocazii speciale, cadouri sau momente rare cand beneficiezi de carduri de reducere. Iar asta se datoreaza nu atat pretului mai mic, ci si altor motive ce vor fi prezentate in cele ce urmeaza.

  1. Vei economisi bani

Este destul de evident, desigur. Cartile nou tiparite au de obicei un pret mare, de aceea, atunci cand alegi carti vechi ieftine, vei stii ca ai economisit cel putin jumatate din suma. In acest fel, o situatie financiara mai precara nu te va tine departe de lectura.

  1. Vei citi mai mult

Nu exista nimic care sa te motiveze sa termini cartea actuala decat un teanc de carti vechi la fel de convingatoare pe raftul tau. Iar asta se datoreaza faptului ca preturile accesibile pe care le gasesti pe site-uri precum https://www.printrecarti.ro, te vor ajuta sa umpli rafturile.

  1. Este bine pentru mediu

Pentru a putea scoate pe piata noi carti, inseamna ca milioane de copaci trebuie sacrificati. Si de ce sa nu salvezi cativa copaci de la taiere, alegand sa cumperi o opera care deja este disponibila intr-o varianta mai veche?

  1. Sunt deja folosite

Cartile nu se cumpara pentru a ramane intacte. Astfel ca, in loc sa iti faci griji legat de mentinerea cartilor intr-o stare impecabila, alege sa citesti un exemplar vechi de la un anticariat. Chiar daca e posibil sa gasesti cateva pagini indoite si unele ganduri notate pe margini, exemplarele folosite au farmecul lor aparte. Si poate, pe langa cartea in sine, poti descoperi si cui a apartinut inaintea ta, ceea ce poate fi destul de palpitant.

Carti vechi ieftine | anticariat de carti | PrintreCarti.ro

carti vechi ieftine

  1. Mirosul specific al cartilor vechi

Cartile noi miros toate la fel atunci cand sunt scoase la vanzare. Insa, daca vei intra intr-un anticariat de carti, vei gasi anumite volume care, de zeci de ani sau chiar secole, au propriul parfum unic. Hartie, cerneala si lipici, cand acestea sunt expuse la lumina, caldura si umiditate: nimic nu se compara cu acel miros

Ideea este ca aceste carti vechi sunt foarte asemanatoare cu cele noi. Au personalitate. Sunt putin uzate in unele parti. Au trecuturi. Asadar, atunci cand vine vremea sa alegi urmatoarea carte pe care sa o citesti, ia in calcul varianta de a cumpara versiunile vechi tiparite. Si au cinci motive clare pentru a face asta!