Anumite plante au proprietati antiinflamatoare, antivirale si antipiretice exceptionale, care sunt de mare ajutor in prevenirea sau tratarea gripei.
Tipuri de plante pentru tratarea gripei
- Eucalipt
Eucaliptul are efecte benefice asupra inflamatiei tractului respirator. Ajuta la ameliorarea simptomelor de raceala si gripa, inclusiv tuse si dureri in gat. Pe plan intern, eucaliptul este utilizat ca infuzie, inhalare sau ca tinctura. Poate fi aplicat si in masaj sub forma de ulei esential.
- Propolis
Propolisul este o substanta produsa de albine in timpul hranirii. Il folosesc pentru igienizarea stupului. Propolisul contine antioxidanti si fenoli, ale caror proprietati antiseptice sunt recunoscute. Previne si limiteaza productia de germeni, virusi si bacterii, in special pe cei ai gripei.
- Echinaceea
O cura cu echinaceea pentru a proteja impotriva gripei este binevenita. Echinaceea este o planta utilizata pentru a stimula apararea imuna a organismului. In functie de speciile utilizate, bauturile medicinale pot fi preparate din tulpina si floare sau din radacina.
- Extractul de seminte de grapefruit
Recunoscut de mai multe studii ca un antibiotic natural, extractul de seminte de grapefruit este foarte bogat in antioxidanti, facand astfel posibila prevenirea si vindecarea bolilor de iarna, in special a celor legate de sfera ORL. Poate fi gasit in farmacii sau magazine bio.
- Socul negru
Socul negru este un puternic antiviral natural si antiinflamator. Ar avea un efect pozitiv asupra gripei, mai ales daca este insotita de o tuse productiva. In general, este consumat ca un extract fluid standardizat.
- Ginseng
Ginseng este indicat pentru tratamentul gripei. Este recomandat persoanelor cu sistem imunitar slab si, prin urmare, mai susceptibile de a lua gripa, precum si persoanelor care se recupereaza.
- Salcia alba
Salcia alba este o planta cu proprietati antipiretice care contine acid acetilsalicilic, substanta activa din aspirina. Puterea sa antiinflamatoare este indicata in cazurile de gripa, mai ales daca febra este mare. Totusi, persoanele alergice sau hipersensibile la acidul acetilsalicilic ar putea fi, de asemenea, alergice la scoarta de salcie.