AFI România îşi consolidează poziţia pe piaţa imobiliară prin noi investiţii

AFI Europe România este, fără doar şi poate, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa imobiliară, a cărui poziţie a fost consolidată de-a lungul timpului de proiectele comerciale complexe, precum şi de clădirile de birouri construite în marile oraşe. Pe lângă proiectele-pilot dezvoltate în ultimii 14 ani, AFI România a dorit să se implice şi pe piaţa rezidenţială, astfel că are diverse proiecte în curs de desfăşurare în toată ţara.

Cu fiecare nou proiect dezvoltat, obiectivul companiei este de a ajuta la creşterea zonei, acţiune care are un puternic impact economic şi social. Povestea AFI Europe în România începe în anul 2005, atunci când grupul a hotărât să investească pe piaţa locală. În 2009, AFI Europe România a finalizat construcţia mall-ului AFI Cotroceni, unul dintre cele mai mari mall-uri nu doar din Bucureşti, ci şi din România. Vizitatorii au parte de experienţe uimitoare şi se pot bucura atât de magazine de firmă, cât şi de zona de food-court şi de zona de entertaiment.

În ultimii 14 ani, AFI Europe România a ridicat unele dintre cele mai importante clădiri comerciale şi spaţii de birouri, având un vast portofoliu, precum şi o experienţă vastă pe piaţa imobiliară. Bazându-se pe aceste aspecte, dar şi pe know-how-ul companiei-mamă, în 2018 AFI Europe România a făcut un pas înainte şi a intrat pe piaţa rezidenţială, începând construcţia AFI City, primul său complex rezidenţial din România.

Noul complex va fi localizat chiar în cartierul Bucureştii Noi, în imediata apropiere a staţiei de metrou Laminorului. Conform proiectului, primele 2 clădiri, care vor cuprinde un număr de 190 de apartamente şi 228 de locuri de parcare, vor fi terminate până la sfârşitul acestui an, putând fi date în folosinţă viitorilor proprietari. Complexul rezidenţial oferă inclusiv spaţii verzi largi pentru locuitori, precum şi diverse facilităţi în zonă (cumpărături, divertisment). De asemenea, un mic centru comercial va fi integrat în complex, pentru a pune la dispoziţie tot confortul necesar unei vieţi liniştite.

AFI City este unul dintre puţinele proiecte rezidenţiale cu pre-certificare, oferită de organizaţia pentru Clădiri Verzi. Dincolo de grija pentru mediu şi pentru colectarea selectivă a deşeurilor, această certificare înseamnă că apartamentele sunt eficiente din punct de vedere energetic, costurile de întreţinere fiind mult mai mici.