Primavara, vara si chiar si toamna, norocosii care locuiesc la casa opteaza pentru activitati placute in gradina si in curte, un gratar in aer liber, o masa servita impreuna cu familia si cu prietenii, iar pentru a se bucura de aceste activitati, este necesar sa investeasca in cel mai bun mobilier pentru gradina pentru nevoile lor.

Mobilierul de gradina este indispensabil oricaror persoane care locuiesc la casa si doresc sa isi transforme curtea si gradina intr-un colt de liniste. O gradina frumoasa si utila are nevoie de piese de mobilier, piese care sa ii ajute pe proprietari sa se bucure de peisaj, sa serveasca un ceai rece sau o limonada cand este foarte cald afaara si sa ii adune pe toti cei din familie si din cercul de prieteni in jurul mesei.

Criterii de alegere a celui mai bun mobilier pentru gradina

In primul rand, conteaza foarte mult materialele folosite la fabricarea pieselor de mobilier de gradina. Mobilierul din gradina din lemn masiv este rezistent, durabil si nu absoarbe caldura, fiind potrivit pentru orice stil de amenajare, atat rustic, modern sau clasic. Mobilierul de gradina din aluminiu este usor de intretinut, nu rugineste si va fi potrivit mai ales pentru ca este extrem de usor si poate fi mutat in orice loc fara prea mare efort.

Moblierul de gradina din fier este mai elegant, dar necesita o atentie deosebita. Fierul este un material care rugineste, de aceea nu prea este potrivit pentru gradina decat daca este curatat si sters foarte des, dar si tratat. Mobilierul de gradina da o prestanta aparte curtii, insa fiind foarte greu, va fi utilizat pentru seturi mai mari si impozante.

Mobilierul din plastic este foarte ieftin, este simplu si se potriveste in orice gradina, inclusiv in locurile in permanenta umede. Din componenta setului de mobilier de gradina nu trebuie sa lipseasca masa, scaunele, masuta de cafea, eventual si o bancuta, un sezlong si chiar un leagan. In functie de preferinte si de spatiu, cumparatorii pot opta pentru mobilier de gradina mai mare, mai voluminos, cu mai multe piese, sau mai mic, pentru o singura familie.