Unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice indispensabile unei locuinte este fara doar si poate frigiderul. Oamenii au nevoie de el pentru a pastra mancarea in cele mai bune conditii de siguranta si igiena pentru o perioada cat mai indelungata de timp.

In functie de necesitati, dar mai ales in functie de bugetul pe care il au alocat, oamenii pot allege unul dintre modelele existente deja pe piata. Durabilitatea, dar si consumul sunt doar cateva dintre criteriile pe care cumparatorii trebuie sa le aiba in vedere inainte de a lua o astfel de decizie.

Acestea fiind spuse, potentialii clienti trebuie sa ia in calcul si volumul total al modelului ales. Este mai mult decat evident faptul ca o familie numeroasa va opta intotdeauna pentru un frigider spatios cu o capacitate de pana la 200 l, in vreme ce famiile formate din 2-3 membrii pot miza cu incredere pe modelele care au 50-60 l acestea fiind mai mult decat suficiente pentru a le satisfice necesitatile.

Consumul de energie este important fapt pentru care marii producatorii au incadrat majoritatea aparatelor in clasa energetica A. acestea fiind spuse, consumul de energie electrica este unul mult mai mic comparativ cu alte aparate electrocasnice. Facturile de curent scad chiar si cu pana la 20-30% ceea ce reprezinta un mare punct in plus in momentul achizitiei.

Functiile de care combinele frigorifice dispun sunt poate cele mai importante. Sistemul de racire No Frost permite dezghetarea automata a congelatorului si impiedica aparitia urmelor de gheata in interiorul frigiderului.

Fluxul continuu de aer asigura o racier uniform indiferent de compartiment astfel incat alimentele sunt pastrate in cele mai bune conditii. Fructele si legume, spre exemplu, isi pastreaza proprietatile nutritive chiar si la o saptamana de la cumparare ceea ce aduce un mare punct in plus.

Un alt plus il reprezinta usile reversibile care permit instalarea frigiderului chiar si in zonele mai greu accesibile. Acestea sunt ideale pentru oamenii care nu dispun de prea mult spatiu su care trebuie sa gaseasca o solutie plauzibila pentru instalarea combinei.

De asemenea, dispenserul de apa este un beneficiu de care nu toate combinele frigorifice au parte, dar care este vazut drept un bonus de catre potentialii cumparatori.