Este uimitor cat de mici sunt detaliile care pot schimba drastic functionalitatea unei camere. Iata cateva sfaturi pentru amenajarea unui dormitor mic.

Nu trebuie afirmat faptul ca, o camera mica nu are nimic de oferit. Trebuie doar ca proprietarii sa invete sa evite cateva greseli pentru a exploata intregul potential.

Dormitorul este un spatiu foarte intim, in general frecventat doar de proprietari. Fiind un spatiu foarte personal, este important ca acestia sa se concentreze asupra decoratiunii pentru a crea un spatiu placut si confortabil.

Daca o camera nu este foarte mare, trebuie evitate cateva greseli pentru a-i imbunatati aspectul. Iata asadar, cateva greseli:

  • Lipsa rafturilor

Cand nu exista suficient spatiu, cei interesati trebuie sa se bazeze pe pereti pentru a crea spatiu, iar rafturile sunt o optiune excelenta. Se pot pune cartile, obiectele decorative si toate acele lucruri situate in jur.

  • Absenta oglinzilor

Oglinzile au functia pretioasa de a reflecta razele de lumina. Ele inmultesc vizual spatiul unei camere. Trebuie sa se opteze pentru modele mari si nu vor regreta ideea.

  • Lipsa luminii

O camera mica va parea si mai mica daca este slab luminata. Trebuie sa se asigure ca lumina solara intra in camera lor. Pentru asta, se recomanda folosirea perdelelor din tesaturi foarte fine si modele minimaliste, care lasa patrunderea luminii naturale sa intre.

Lipsa culorilor

Multi oameni cred ca nuantele stralucitoare nu sunt potrivite intr-o camera mica. In realitate, este invers. Este benefica utilizarea unei combinatii de culori stralucitoare pentru a scoate in evidenta atmosfera.

Cu toate acestea, nu trebuie exagerat. Specialistii recomanda sa nu foloseasca mai mult de trei culori si sa se opteze pentru aceleasi tonuri.

  • Un covor prea mic

Un alt sfat care poate parea contradictoriu este plasarea unui covor mare in centrul unei camere mici – acesta ajuta la largirea vizuala a camerei. Se va imbunatati acest efect, prin asezarea unei masute de cafea sau a unei canapele pe covor. Prin evitarea acestor greseli dormitorul va deveni cu siguranta, un spatiu intim, reconfortant si placut.