Cand masina pierde ulei, situatia se poate agrava, asa ca specialistii in tractari auto din Bucuresti se afla la doar un apel distanta. Chiar daca pierderile de ulei reprezinta una dintre cele mai frecvente defectiuni ale automobilelor, cauzele nu pot fi identificate simplu.

Identificarea scurgerilor se face imediat, deoarece se poate observa o urma de ulei lasata de masina. Desigur, chiar daca a fost identificata scurgerea, nu inseamna ca este usor se aflat si cauza exacta a pierderilor de ulei.

Pentru ca soferii sa fie pregatiti in astfel de situatii, AloTractari enumera principalii pasi de urmat.

1. Asigurarea ca problema este intr-adevar o scurgere de ulei

Doar pentru ca sub masina se observa o pata de lichid, nu inseamna ca este neaparat ulei. O alta cauza poate fi defectarea aerului conditionat. Pentru a afla daca scurgerea este cauzata de aerul conditionat sau de ulei, soferul poate atinge si mirosi lichidul. Textura si mirosul uleiului sunt usor de identificat.

2. Verificarea cantitatii de ulei pe care o pierde masina

In cazul in care a fost identificata cauza, anume pierderile de ulei, este necesar ca soferii sa stabileasca daca scurgerea este minora sau grava. Pentru a cunoaste amploarea defectiunii, va trebui masurata cantitatea de ulei din masina folosind joja de ulei. Verificarea se face intr-un loc plat si urmand instructiunile producatorului. Daca rezervorul de ulei este aproape gol – joja indica sub minim – defectiunea poate fi serioasa. Daca uleiul are un nivel normal sau ridicat, scurgerea este minora.

Tractari auto din Bucuresti | asistenta rutiera | AloTractari.ro

tractari auto din Bucuresti

Masina trebuie oprita de indata si este nevoie de interventia echipei de tractari auto!

Daca scurgerea de ulei este grava, soferii vor accesa site-ul AloTractari.ro pentru a solicita o echipa de interventii aflata in apropiere. Masina va fi transportata pe o platforma oriunde alege soferul. Cu toate astea, exista anumite service-uri autorizate, partenere ale companiei de tractari, care pot repara autoturismul aplicand reduceri cuprinse intre 50%-100%.

Nu este recomandata circularea cu un nivel scazut al uleiului sau cu scurgeri serioase, deoarece exista pericolul ca motorul sa nu functioneze corect, iar masina sa sufere o defectiune majora. Pentru siguranta lor si a masinii, soferii au nevoie de asistenta rutiera in asemenea situatii.