Diabetul este o boala care afecteaza multi oameni din intreaga lume. Cu toate acestea, nimeni nu face diabet intr-o singura zi. Cu mult inainte de aceasta, corpul a dat mai multe semne de avertizare. Iata 4 semne specifice ale diabetului de tip 2 care nu trebuie ignorate:

  • Setea

Buzele sunt uscate si o persoana are nevoie de multa apa. Deshidratarea provine de fapt din creier, desi se simte in gura. Celulele creierului au nevoie de un aport constant de glucoza, dar daca este prea mult, organismul va avea nevoie de mai multa apa pentru a o dilua.

Creierul primeste aceasta apa de la alte celule, ceea ce la randul sau face ca organismul sa fie deshidratat. De aceea, o persoana are nevoie de multe lichide atunci cand corpul incearca sa depaseasca lipsa de apa.

  • Vizite frecvente la toaleta

Este logic ca daca o persoana bea multa apa (pentru ca ii este sete), atunci urineaza mai des. Vizitele la toaleta mai mari decat in ​​mod normal pot fi un semn al cresterii nivelului de zahar din sange si al riscului de diabet.

Cand rinichii sunt supraincarcati cu zahar (una dintre functiile lor este de a elimina excesul de glucoza), extrag apa suplimentara din sange, astfel incat sa o poata dilua. Acest proces umple vezica si provoaca vizite mai dese la toaleta. Apoi persoana are din nou sete si trebuie sa bea mai multa apa, in incercarea de a se hidrata din nou. Si ciclul se repeta.

  • Slabiciune si oboseala

Multi oameni nu banuiesc ca oboseala lor cronica este legata de probleme de zahar din sange si ca sunt potentiale victime ale diabetului. Cand glucoza din alimente nu reuseste sa patrunda in celule, corpul unei persoane incepe sa simta lipsa de energie si devine obosit cronic.

Un alt semn ingrijorator al diabetului este senzatia iritanta de foame la scurt timp dupa ce persoana a mancat. Cand glucoza din alimente nu ajunge la celule, o persoana nu va avea niciodata suficienta energie si nu va simti o senzatie satisfacatoare de satietate dupa ce a mancat.

  • Vedere incetosata

Hidratarea corpului datorita concentratiei ridicate de glucoza poate afecta negativ vederea si capacitatea de concentrare. Micile capilare care duc la ochi pot fi, de asemenea, deteriorate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule daunatoare pe care persoanele cu diabet le produc in cantitati alarmante.