Fiind o optiune de tratament foarte moderna si de inlocuire a dintilor lipsa, implantul dentar a starnit nu numai interesul medicilor si pacientilor, curiozitati si o multime de mituri privind aceasta interventie. In timp ce unii pacienti se tem ca este foarte dureros, alti pacienti au “auzit” ca implantul dentar nu tine prea mult timp sau ca poate fi respins din organism. Cert este ca sunt mituri ce trebuie sa fie demontate inainte de a determina sa renunte la aceasta optiune.

Implantul dentar doare – mit sau realitate?

Unul din cele mai frecvente mituri este cel legat de durerea resimtita de pacienti in timpul inserarii implantului dentar. Multi potentiali pacienti sustin ca din cauza durerii nu apeleaza la aceasta metoda de tratament, dar pacientii care au depasit deja aceasta etapa sustin ca, gratie anesteziei s-au simtit confortabil pe tot parcursul procedurii. Dupa procedura, pacientii resimt un minor disconfort sau o mica jena, de aceea operatia nu implica nici un risc si nici durere.

Implantul dentar arata ca un dinte fals

Implantul dentar nu arata ca un dinte fals, ci este corect si meticulos realizat, din materiale biocompatibile pentru a completa trasaturile fetei si pentru a se potrivi cu forma, nuanta si luciul dintilor ramasi. Daca este ingrijit adecvat, implantul dentar poate oferi un zambet de lunga durata si arata sau se simte natural. Asadar, mitul conform caruia implantul dentar arata ca un dinte fals este demontat atat de catre pacienti, cat si de medici.

Implantul dentar este recomandat pacientilor in varsta

Implantul dentar nu este recomandat doar pacientilor in varsta, ci si pacientilor tineri, cu conditia sa aiba maxilarul perfect format. Implanturile dentare nu sunt o optiune de tratament pentru copii si adolescenti, dar nici pentru varstici, ci pentru adulti sanatosi la orice varsta.

Implantul dentar costa mult si nu este rezistent – mit sau realitate?

Implantul dentar nu costa o avere. Intr-adevar, costa mai mult decat o simpla proteza dentara, dar rezista foarte mult in timp, chiar cateva decenii. Acesta reprezinta o solutie sigura de inlocuire a dintilor lipsa pentru o perioada lunga de timp.