Beneficiile unei diete vegetariene

Fiecare este liber sa aleaga modul in care isi traieste viata si cum are grija de corpul sau. Unii aleg sa practice un sport, altii sa nu manance anumite alimente, altii sa respecte un program de somn si exemplele pot continua. Exista o categorie de oameni care fac sacrificii mari pentru a se mentine in forma si pentru a-si schimba stilul de viata, iar acest lucru poarta denumirea de vegetarianism. Aceste persoane considera ca cel mai important lucru pe care un individ il poate face pentru propria sanatate, pentru mediu si pentru animale, este sa adopte o dieta vegetariana.

Iata cateva beneficii ale acestei diete vegetariene!

Dietele vegane tind sa aiba in mod natural mai putine grasimi saturate si colesterol si un aport mai ridicat de substante nutritive. S-a dovedit ca riscul aparitiei bolilor cardiace la vegetarieni este cu 24% mai mic decat la cei care consuma orice fel de alimente.

Utilizarea regulata a unei diete care contine fructe si legume este puternic asociata cu un risc redus de aparitie a unor cancere. Exista dovezi ca veganii au tendinta de a avea o rata mai mica de cancer comparativ cu populatia generala. Consumul constant de carne rosie si carne procesata este asociat cu o crestere a riscului de cancer colorectal. Reducerea riscului de cancer este un motiv bun pentru a manca fructe si legume.

In medie, vegetarienii tind sa aiba un indice de masa corporala mai scazut decat cei care consuma carne. Asa se face ca, toate persoanele care doresc sa slabeasca, primesc recomandarea de a reduce sau de a elimina definitiv carnea din dieta.

Rezultatele unui studiu longitudinal desfasurat la Oxford au arata ca vegetarienii supravietuuiesc cu sase ani mai mult decat cei care mananca carne. Dietele bogate in plante sunt, in general, bogate in fibre, fitonutrienti, antioxidanti, vitamine si minerale, care intaresc sistemul imunitar si incetinesc procesul de imbatranire.

Oricine nu doreste sau nu poate imbratisa o dieta vegetariana simpla, insa isi doreste o viata sanatoasa, poate pastra un echilibru in ceea ce priveste alimentele pe care le consuma. Asta inseamna ca nu va consuma carne 7 zile pe saptamana, dar nici nu va manca numai legume. Echilibrul inseamna combinatia intre cele doua tipuri de alimente astfel incat corpul sa se sima bine!