Una dintre cele mai eficiente metode pentru obtinerea unui zambet frumos si imaculat este albirea dentara. Orice pacient isi doreste un zambet frumos, alb, stralucitor, insa nu toata lumea il poate obtine. Zambetul este o carte de vizita purtata de toti oamenii carora le pasa si le-a pasat de sanatatea si de aspectul placut al dintilor lor. Pe langa caracterul estetic, zambetul este si un factor definitoriu al starii de spirit. Metodele moderne de albire a dintilor sunt folosite de tot mai multi pacienti care isi doresc un zambet perfect.

Ce este si cui i se adreseaza albirea dentara

Albirea dentara reprezinta procedura prin care culoarea dintilor este modificata de la cea naturala la o nuanta mai deschisa. Albirea dentara se realizeaza in cabinetul stomatologic, dar se poate face si acasa. De cele mai multe ori, in cabinetul stomatologic se aplica gel cu substanta activa pe dinte, gel care este activat de o lampa speciala. Durata tratamentului este de cateva zeci de minute, totul realizandu-se intr-o singura sedinta.

Varianta albirii dentare realizate acasa la sfatul medicului dentist implica folosirea unor gutiere care se aplica pe dinti. Gutierele se realizeaza in laboratorul dentar si se aplica acasa, impreuna cu un gel special. Albirea va fi graduala, deoarece gutierele se poarta cateva ore in fiecare zi, pana cand pacientul ajunge la rezultatul si la culoarea dorite.

Albirea dentara se adreseaza tuturor pacientilor care isi doresc acest lucru, celor care au uitat sa mai zambeasca din cauza colorarii dintilor. Pacientii nu trebuie sa aiba carii, leziuni ale smaltului dentar si sa nu sufere de parodontite marginale. Albirea dintilor se aplica pe structurile naturale, nu pe lucrarile protetice sau pe plombe.

Cui nu se adreseaza albirea dentara? Pacientilor care au foarte multe plombe sau obturatii in zona frontala, celor care au defecte de structura a smaltului dentar, celor care au o gingivita netratata, dar si celor care sufera de carii de colet. Acesti pacienti isi pot imbunatati aspectul zambetului prin aplicarea de fatete ceramice.