Modelul Samsung Galaxy S20 este unul dintre cele mai asteptate modele lansate anul acesta. Utilizatorii sunt mai multi decat incantati de ecranul 120 Hz, chiar daca pretul de achizitie este unul destul de ridicat.

Ce aduce nou ecranul modelului Samsung Galaxy S20?

Una dintre caracteristicile emblematice ale noilor Samsung Galaxy S20, S20 + si S20 Ultra este rata de actualizare la 120 Hz. Niciodata un smartphone de consum – daca se exclud putinele smartphone-uri de gaming care prezinta aceasta caracteristica, cum ar fi ASUS ROG Phone 2 sau Razer Phone 2 – nu s-a mai bucurat de o asemenea performanta.

Fara doar si poate, 120Hz ofera un confort de vizionare de neegalat; un telefon obisnuit are un ecran simplu de 60Hz, diferenta fiind mai mult decat vizibila.

Cu toate acestea, acest mod nu este disponibil peste tot. Daca este deosebit de bine gandit in interfata utilizatorului, pentru a eficientiza animatiile sau chiar in unele jocuri mobile, cum ar fi Fortnite, optimizate 120 Hz pe unele, ecranul este totusi inutil uneori, in special in cazul vizualizarii videoclipurilor.

Foarte putine videoclipuri sunt transmise intr-adevar la 120 fps si chiar YouTube nu depaseste 60 fps. De asemenea, utilizatorii trebuie sa stie ca, in mod implicit, 60Hz este selectat pe smartphone-uri, astfel ca va trebui sa activeze manual 120Hz in setari.

Este evidentul faptul ca o astfel de caracteristica are un consum mare de energie. Conform unor teste efectuate, in 60Hz, smartphone-ul are o durata de viata de 12 ore si 23 de minute, iar in 120Hz, s-a oprit dupa 10 ore si 2 minute, bateria avand o autonomie mai mica.

La urma urmei, este destul de logic, deoarece smartphone-ul afiseaza de doua ori mai multe imagini pentru a asigura fluiditatea celor 120Hz, chiar daca smartphone-ul reduce in mod necesar definitia ecranului atunci cand trece la 120Hz (QuadHD + in 60Hz, FullHD + in 120Hz).

Tehnologia evolueaza de la zi la zi, iar acest lucru este mai mult decat vizibil in lansarea produselor de ultima generatie. Telefoanele sunt tot mai performante oferind oamenilor tot confortul de care au nevoie pentru a-si desfasura remote activitatea zilnica.