Una din cele mai recomandate optiuni pentru pacientii cae au mai mult dinti lipsa este proteza pe implant care vor inlocui complet bresele edentate. Implantul este singura si cea mai eficienta solutie la momentul actual pentru inlocuirea dintilor pierduti oferind pacientilor garantia ca dintii vecini nu vor fi afectati si ca aceasta solutie este pe termen lung.

Factorii care influenteaza calitatea si rezistenta unei proteze pe implant includ numarul dintilor lipsa, posibilitatile financiare ale pacientilor, localizarea pe arcada a zonelor cu dintii lipsa, preferintele pacientilor, recomandarea specialistului, precum si starea de sanatate si varsta pacientului.

Cele mai des intalnite tipuri de proteza pe implant

Pentru ca in societatea moderna actuala pacientii prefera sa gaseasca impreuna cu specialistii din cadrul unui cabinet stomatologic in Bucuresti cu adresa virtuala ImplantologieSector4.ro cele mai bune solutii pentru inlocuirea breselor edentate, solutii de lunga durata, foarte stabile si estetice in acelasi timp, protezele pe implant sau solutiile protetice pe implant raman cea mai buna varianta in acest sens.

Prima si cea mai des intalnita solutie protetica pe implant este coroana dentara din ceramica, ce va avea caracteristicile dintilor vecini in ceea ce priveste culoarea si functionalitatea. Inserarea coroanei dentare din ceramica se va face in ultima faza a inserarii implantului pe bontul protetic, obtinandu-se aspectul estetic dorit. Coroana pe implant nu are nevoie de slefuirea dintilor invecinati pentru sustinere, ci aceasta se sprijina pe implant care devine noua ei radacina.

Puntea dentara, pe de alta parte este una din cele mai folosite lucrari protetice pe implanturi, cand lipsesc mai multi dinti, fiind o solutie foarte apreciata pentru ca este fixa, stabila si se aseamana dintilor naturali. Puntile dentare sunt fixate prin cimentare sau prin insurubare. Se evita astfel riscul mobilizari si compromiterii implanturilor din cauza mobilitatii dintelui natural.

Proteza pe implant | Cabinet stomatologic in Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

proteza pe implant

Protezele mobile pe implanturi sunt recomandate in cazul pacientilor care nu mai au absolut niciun dinte pe arcada dentara, iar volumul osos este redus, ori in cazul pacientilor care deja poarta proteze dentare clasice.

Aceste proteze se realizeaza prin inserarea a doua implanturi in cazul mandibulei si a 4 implanturi in maxilar. Se integreaza in os si dupa o perioada de vindecare se ataseaza proteza bazata pe sistemul de ancorare ce foloseste capse. Pot fi indepartate pentru a fi igienizate, evitand riscul aparitiei infectiilor si de afectare a implanturilor.