Activitatea de vanzare carti este atribuita librariilor si anticariatelor, numai ca acestea din urma se ocupa si cu activitatea de achizitii carti. Tocmai pentru ca este mai putin cunoscuta, anticariatele apeleaza la diferite metode de promovare a acesteia, iar una dintre cele mai populare este publicarea de anunturi.

Astfel ca atunci cand oamenii se intalnesc cu anunturi de genul „cumpar carti în Bucuresti”, acestia trebuie sa stie ca in spatele lor se afla un anticariat. Chiar si atunci cand aceste anunturi sunt intalnite in mediul online, tot anticariatele sunt cele care le publica, deoarece foarte multe dintre acestea si-au dezvoltat afacerea si pe internet.

Motivele pentru care anticariatele si-au dezvoltat aceasta activitate sunt diverse, insa cel mai important este dorinta acestora de a-si creste si diversifica propria colectie. Totusi si cei care decid sa isi vanda cartile unui anticariat se bucura de multe avantaje, unele dintre ele fiind chiar foarte utile:

  • Anunturile „cumpar carti în Bucuresti” se adreseaza tuturor celor care detin carti

Anticariatele nu tin cont de statutul sau de nivelul de educatie al celor care doresc sa isi vanda cartile. Acestea se adreseaza atat celor care au prea multe volume in biblioteca si isi doresc mai mult spatiu, cat si celor care au nevoie de bani.

Cumpar carti la domiciliu | Cumpar carti în Bucuresti | Achizitii-Carti.ro

cumpar carti în Bucuresti

  • Vanzarea cartilor este o modalitate eficienta de a face rost de bani

Procesul de vanzare a cartilor catre anticariate este unul simplu si rapid, astfel ca vanzatorii de carti vor obtine suma de bani de care au nevoie intr-un timp foarte scurt.

In plus, unele anticariate promoveaza anunturi de genul „cumpar carti la domiciliu” pentru a sublinia ca vanzatorul nu va fi nevoit sa depuna niciun fel de efort pentru a-si vinde cartile, anticariatul deplansandu-se la adresa acestuia fara costuri suplimentare.

  • Nu exista conditionari pentru cartile vandute

Cartile propuse spre vanzare trebuie sa indeplineasca o singura conditie, sa se afle intr-o stare buna, care sa permita lecturarea. Alte conditii impuse de anticariatul Achizitii-Carti.ro nu exista.

In concluzie, vanzarea de carti este un proces simplu si foarte avantajos, de care se bucura atat vanzatorul, cat si cumparatorul.