In cazul in care oamenii vor suferi de fracturi la nivelul piciorului, gambei sau coapsei, in cazul in care pacientii vor fi supusi unor proceduri chirurgicala la nivelul membrelor inferioare, in cazul unui accidet vascular cerebral, este posibil ca acestia sa aiba nevoie de un cadru de mers, de o perehe de carje sau de un baston si le puteti gasi pe site-ul https://www.magazinulortopedic.ro. La inceput, aceste dispozitive ajutatoare pot fi dificil de manevrat, dar in timp pacientii se vor obisnui si le vor folosi pentru deplasarea in cele mai bune conditii.

Cum se aleg si cum se folosesc dispozitivele ortopedice: cadru de mers, baston sau carje

Carjele sunt ideale pentru pacientii care au suferit un traumatism sau o procedura chirurgicala. Acestea trebuie pozitionate in mod corect, stand in picioare in pozitie dreapta, extremitatea superioara sa ajunga la 2-4 cm sub axila, manerele sa vina la nivelul soldurilor, coatele putin indoite si carjele sa fie lipite de corp fara a pune presiune pe axila. Pacientii trebuie sa invete sa le foloseasca atat in mers, cat si cand se aseaza jos, atat cand urca, cat si cand coboara scarile.

In ceea ce priveste folosirea unui cadru ortopedic, acesta asigura un control bun al distributiei greutatii prin folosirea bratelor si prin diminuarea fortei distribuite prin picioare. Pacientii sa nu se grabeasca atunci cand folosesc cadrul, manerele sa ajunga la nivelul incheieturii mainii, mersul sa fie facut fara sprijin din partea ingrijitorului, doar prin sustinerea ferma cu ajutorul mainilor, statul jos sa fie exersat in prima zi de utilizare a cadrului, iar specialistii recomanda evitarea completa a urcarii si coborarii scarilor cu ajutorul cadrului de mers.

Cadru de mers | Cadru ortopedic | MagazinulOrtopedic.ro

cadru ortopedic

Pe de alta parte, bastonul se va dovedi de un real folos pentru cei ce au mici probleme de echilibru, acesta poate ajuta utilizatorii sa duca o viata independenta. Bastonul se va tine in mana opusa care are nevoie de sprijin, pacientul va sta in pozitie dreapta, mersul se va exersa cateva zile in interior pentru a nu avea probleme atunci cand ies din casa, urcatul si coboratul scarilor nu este interzis, insa nu este recomandat in mod deosebit. La urcatul scarilor, se pune intai piciorul sanatos pe treapta, apoi se urca piciorul bolnav, iar la coborat ma intai se pune bastonul pe partea inferioara, dupa care se coboara piciorul bolnav si cel sanatos la urma.