Cartea Panza lui Charlotte

Panza lui Charlotte” a fost scrisa de E.B. White si publicata in 1952. Despre aceasta carte s-a scris ca este despre prietenie, afectiune si protectie, afectiune, aventura si miracol, viata si moarte, incredere si tradare, placere, durere si trecerea timpului.

Acesta este considerat cel mai cunoscut roman al lui White. S-a vandut in peste 45 de milioane de exemplare de la prima sa publicatie, fiind tradus in 23 de limbi, pe baza subiectului facandu-se chiar mai multe adaptari de film. In 1970, romanul a obtinut unul dintre cele mai mari onoruri din literatura pentru copii.

Panza lui Charlotte” este povestea lui Wilbur porcul si a prieteniei sale cu Fern Arable, fetita care l-a adoptat. Dupa ce purcica da nastere mai multor purcei la ferma, tatal lui Fern decide sa o ucida pe Wilbur din diverse motive, dar Fern reuseste sa-l convinga sa o pastreze. Stiind ca, in cele din urma, porcul va trebui sacrificat, domnul Arable incearca sa faca o separare blanda intre aceasta si Fern. La un moment dat trimite purcelul sa locuiasca la ferma domnului Zuckerman, unchiul lui Fern, unde fetita il viziteaza cat poate de des.

Totusi, lui Wilbur ii este dor de ea, simtindu-se singur in noua sa casa pana cand se imprieteneste cu Charlotte, un paianjen. Odata ce Wilbur afla ca va fi sacrificat in iarna urmatoare, Charlotte decide sa-l ajute scriind un mesaj din panza de paianjen. Atunci cand Zuckerman observa mesajul, crede ca este un miracol. Charlotte continua sa lase mesaje miraculoase peste tot, chiar cerand ajutor unui sobolan pe nume Templeton.

Din pacate, viata lui Charlotte este pe sfarsite, insa aceasta ii incredinteaza lui Wilbur ouale sale, el le va duce la hambar pazindu-le pana vor iesi micii pui de paianjen. Majoritatea paianjenilor pleaca, insa trei raman si se imprienesc cu Wilbur care traieste o viata lunga si fericita, inconjurat de urmasii lui Charlotte.

Cumpar carti din Bucuresti | cumpar carti de orice fel | anticariat-carti.com

cumpar carti din Bucuresti

Autorul se foloseste de animale vorbitoare pentru a crea diverse personaje care sa atraga copiii in minunata lume a lecturii, da si pentru a le stimula imaginatia. Daca aveti aceasta carte, o puteti vinde pentru a bucura si alti copii. Cumpar carti din Bucuresti, ofer evaluare si plata pe loc, singura conditie fiind aceea ca acestea sa fie in stare buna. Nu ma intereseaza doar cartile pentru copii, ci cumpar carti de orice fel atat timp cat au starea corespunzatoare revanzarii. Pentru mai multe detalii, accesati cu incredere Anticariat-Carti.com.