Sunt rani ale sufletului care se vindeca foarte greu. Sunt situatii delicate pe plan personal pe care oamenii le depasesc foarte greu. Sunt si carti care ajuta cititoarele sa se “vindece” de toate traumele prin care trec, carti ce inspira pozitivitate si care trezesc sentimente foarte placute care depasesc emotiile negative ce uneori coplesesc sufletul si viata oamenilor.

Carti motivationale care te ajuta sa depasesti momentele emotionante si triste

Printre cele mai interesante carti motivationale prezentate publicului larg ce ajuta cititorii sa isi depaseasca momentele de tristete care ii coplesesc se numara:

  • Cateva motive sa iubesti viata, o carte scrisa de Matt Heig, un volum prin care autorul isi prezinta modul in care a reusit sa depaseasca o perioada grea a vietii, marcata de depresie si de anxietate.

In aceasta carte, autorul prezinta modul prin care si-a revenit din pragul sinuciderii, la doar 24 de ani, cu ajutorul familiei, iubitei si al scrisului si cititului. Cartea este scrisa intr-un mod cat se poate de sincer, dar si trist, cu un final optimist, avand rolul de a ajuta cititorii sa treaca peste momentele de furie, tristete, sa se lase inspirati si sa aprecieze mai mult lucrurile din jurul lor;

  • Flori pentru Algernon, o carte scrisa de Daniel Keyes, care prezinta un experiment ce presupune sporirea artificiala a inteligentei, pana la atingerea nivelului de geniu, un experiment care nu decurge conform planului, o carte captivanta, cu multe intorsaturi de situatie care ii determina pe cititori sa treaca printr-un carusel de emotii;

  • Un barbat pe nume Ove, un roman scris de Fredrik Backman, plin de emotie, in care se prezinta stereotipul clasic al vecinului morocanos, al personajului Ove, care are mereu cate ceva de criticat, un batranel mereu incruntat care este descris ca fiind vecinul infernal al cartierului.

  • Acest lucru se schimba in momentul in care se muta langa el o noua familie si ii strivesc cutia cu scrisori. Atunci Ove priveste viata asa cum nu credea vreodata si incepe sa se transforme din vecinul si batranul ursuz intr-un vecin pe cinste.