Cartile vechi din biblioteca ajung in cele din urma sa ia drumul cosului de gunoi, fie pe rand, fie la gramada sau, in cazuri foarte fericite, ajung la centrele de reciclare. O solutie mult mai buna din punct de vedere financiar, consta in vanzarea cartilor vechi catre un anticariat, de exemplu catre www.anticariat-carti.com .

Pe anticariat-carti.com cumparam carti din toate domeniile!

cumparam carti din toate domeniile

Daca in trecut era greu de gasit un anticariat care sa cumpere carti de la persoane fizice, acum, posesorii de carti trebuie doar sa “intrebe Google” folosind urmatoarele doua expresii: “cumpar carti vechi” sau cumparam carti din toate domeniile”, si vor ajunge direct la anunturile anticariatelor sau chiar pe site-urile acestora.

Anticariatele cumpara carti din domenii variate, aceasta fiind o oportunitate pentru cei care au o biblioteca vasta, care acopera numeroase domenii.

Literatura si teatru

Cartile de literatura si beletristica sunt cele mai populare carti din bibliotecile cititorilor impatimiti. Cei mai multi pasionati de citit, au cartile structurate pe colectii. Chiar si in trecut, cartile erau cumparate tot in functie de colectia din care faceau parte, iar unele astfel de colectii, pot avea un numar impresionant de volume.

Cei care au prins perioada de dinainte de 89 stiu cu siguranta ca existau acele colectii de carti mici, cam jumatate din dimensiunea unei carti normale din punct de vedere al inaltimii, care numarau cel putin cateva zeci de volume – asa numitele carti de buzunar. Daca atunci erau pe toate drumurile, acum aceste carti sunt destul de cautate de pasionatii de literatura. Un alt exemplu concludent in sensul acesta, este colectia Jules Verne, cea cu coperti albe si tari.

Domenii umaniste

Cartile de istorie, de filosofie, albumele de arta, cartile de psihologie, sociologie, esoterism, yoga, dezvoltare personala sau paranormal, sunt pe rafturile tuturor bibliotecilor. In general, aceste carti sunt citite o data sau de maxim doua ori, dupa care ajung sa nu mai fie scoase de pe raft. Cand se ajunge la acest moment, pot fi vandute unui anticariat online.

Stiinte exacte

Cartile din acest domeniu nu sunt la fel de cautate precum cele mentionate anterior. Pasiunea pentru stiintele reale este mai rar intalnita, decat cea pentru stiintele umaniste. Cu toate acestea, cartile tehnice, de fizica, de matematica, medicina sau biologie si chimie pot fi vandute anticariatelor, care au o sectiune speciala pentru ele. Pasionatii de aceste domenii, cauta uneori anumite editii ale unor carti specifice care, de cele mai multe ori, fie au fost tiparite intr-un numar limitat de exemplare, fie intr-un unic exemplar detinut de autor. Aceste carti pot obtine sume foarte bune de la anticariate.

Carte veche straina sau romaneasca

Cartile vechi sunt cartile care au aparut inainte de 1940. Acestea sunt cumparate de pe rafturile anticariatelor de catre colectionari, iar cei care le detin vor primi sume considerabile atunci cand le vinde anticariatelor.

Cartile aparute alaturi de ziare

Aici este vorba despre intregi colectii. Jurnalul National, Adevarul si Cotidianul au scos carti care apareau saptamanal, de doua ori pe luna sau o data pe luna. Aceste colectii de carti sunt primite cu entuziasm in anticariat.