Apar momente in viata in care medicul dentist recomanda una sau mai multe extractii dentare. Inainte de a se ajunge la o extractie dentara, medicul stomatolog va incerca mai multe variante astfel incat sa se pastreze dintii, insa exista cazuri in care cea mai buna varianta este extractia.

Plaza Dent este o clinica dentara ce gazduieste cei mai buni medici, cu o experienta vasta in domeniul dentar, asa ca, in cadrul acestei clinici extractiile dentare nu dor. Aici sunt efectuate cele mai bune tratamente stomatologice cu cele mai performante instrumente. Pentru mai multe detalii despre serviciile oferite, cei interesati pot intra pe site-ul PlazaDent.ro.

Extractii dentare: complicatii

Exista intotdeauna un risc mic de complicatii in timpul si dupa orice procedura dentara. Una dintre cele mai frecvente complicatii ale unei extractii dentare este alveolita. Afecteaza 3% din cazuri si se dezvolta atunci cand un cheag de sange nu se formeaza sau daca acesta se infecteaza.

Inflamatia zonei poate sa apara si sa dureze intre 48 si 72 de ore dupa interventie. Este normal ca dupa o interventie chirurgicala sa existe inflamatii in zona dintelui extras. Ulterior, acest proces inflamator ar trebui sa dispara treptat odata cu trecerea zilelor. Umflaturile, durerea si disconfortul sunt alte mici complicatii care apar si ele dupa extractia dintilor, incidenta acestora variind in functie de gradul chirurgical al interventiei.

Extractii dentare | Tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

tratamente stomatologice

Sangerarea este o alta complicatie care poate aparea. Toti oamenii sangereaza putin dupa o interventie chirurgicala, insa dupa maxim o ora aceasta ar trebui sa se opreasca. In cazul in care sangerarea persista, pacientul ar trebui sa se adreseze medicului dentist. Sangerarea se poate opri cu ajutorul unui tifon tinut la locul extractiei. Daca este vorba de o interventie mai complexa atunci este posibil sa existe dificultati si in deschiderea gurii.

De asemenea, in prima zi, locul extractiei poate sa nu doara deloc si dupa 24 de ore sa inceapa o durere foarte puternica care nu dispare cu medicamente si analgezice. Acest disconfort dureaza in jur de 4 ore.

In unele cazuri, pot aparea hematoame localizate in zona de extractie, insa acest lucru nu ar trebui sa ingrijoreze pacientul, deoarece se incadreaza in posibilele efecte dupa o extractie dentara.