Zilele in care toti locuitorii dintr-o cladire se incalzeau cu acelasi tip de calorifere din fonta, s-au dus. Caloriferele voluminoase din fonta, care erau totodata fiabile si eficiente, au fost inlocuite de radiatoare mult mai mici si mai elegante, dar la fel de eficiente.

Indiferent ca opteaza pentru calorifere din aluminiu sau din otel, acestea sunt printre cele mai populare tipuri de solutii la care oamenii apeleaza pentru a-si incalzi locuinta. Acest lucru se datoreaza atat accentului pus pe aspectul estetic si modul de amenajare a locuintei, cat si costurilor de achizitie si intretinere. Acestea sunt si criteriile puse in balanta atunci cand oamenii au de facut o alegerea intre cele doua tipuri de calorifere.

Calorifere din aluminiu vs. calorifere din otel. Care este mai potrivit?

Cum exista diferite tipuri de calorifere pentru incalzire, principala diferenta consta in natura radiatorului, caloriferele din otel si cele din aluminiu fiind alese cel mai des pentru incalzirea locuintei.

De asemenea, acestea pot fi diferite in ceea ce priveste forma, caz in care se face o distinctie intre radiatoare orizontale si verticale, dar caloriferele variaza si in functie de dimensiuni, de tipul de alimentare cu energie (electrica, gaz, petrol, solara etc.) si de sistemul de conducte. O gama variata de astfel de solutii de incalzire pot fi gasite in magazinul online eCalorifere.ro.

Radiatorul din aluminiu are o inertie termica excelenta (de pana la 3 ori mai mare decat un radiator clasic din fonta). In plus, este usor si, prin urmare, mai usor de manevrat si se incalzeste aproape instantaneu. Cu toate acestea, are mai multe dezavantaje, inclusiv un pret de achizitie relativ ridicat si probleme de coroziune.

Calorifere din aluminiu | calorifere din otel | eCalorifere.ro

Calorifere din aluminiu

In schimb, despre radiatorul din otel se considera ca are o inertie termica mai mica si se potriveste tuturor incaperilor, indiferent de forma lor. Acesta are un design modern, fiind in general mai ieftin decat un calorifer din aluminiu si mai usor de manevrat (mai putin grele) decat modelele din fonta.

Desi unele criterii pot inclina balanta catre un anumit tip de calorifer, preferintele personale cantaresc si ele foarte mult.