Conform informatiilor de specialitate, placa bacteriana intalnita la nivelul dintilor este alcatuita din numeroase microorganisme, acestea ajungand sa se inmulteasca dupa finalizarea fiecarei mese a zilei.

Daca procesul de ingrijire nu este realizat in parametrii optimi, pe termen lung, va exista posibilitatea de aparitie a tartrului, el reprezentand unul dintre principalii factori care pot cauza boli parodontale. Prin urmare, pentru un locuitor din Bucuresti care doreste sa beneficieze de un tratament de detartraj in sector 2 poate apela la cabinetul stomatologic Elveto Dent, fiind necesar sa cunoasca si cateva informatii de baza.

Ce este o lucrare de detartraj?

Conform datelor regasite pe pagina oficiala a clinicii stomatologice Elveto-Dent.ro, lucrarea de detartraj se numara printre cele mai comune procedee intalnite in domeniul medicinei stomatologice, aceasta tehnica fiind utilizata pentru a indeparta tartrul. Depunerile de tartru, lasate nesupravegheate, pot cauza numeroase probleme pe termen lung, precum deplasarea dintilor, dureri cu grad variat, sangerari gingivale si respiratie urat mirositoare.

La momentul actual, exista doua metode stomatologice utilizate in tratarea depunerilor de tartru:

  • detartrajul manual. Dentistul va indeparta manual tartrul, prin intermediul unor instrumente proiectate special pentru aceasta activitate.

  • detartrajul cu ultrasunete. Tehnica este una de natura moderna si consta in utilizarea unor instrumente care vibreaza la o viteza foarte mare. Acestea sunt racite cu apa pentru a nu afecta smaltul sau integritatea dintelui, singura tinta vizata fiind tartrul depus.

Detartraj in sector 2 | clinica dentara Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

Detartraj in sector 2

Cand se recomanda lucrarea de detartraj?

Specialistii clinicii dentare Elveto Dent sunt de parere ca un pacient trebuie sa apeleze la o procedura de detartraj atunci cand:

  • merge la un control de rutina, care trebuie sa aiba loc o data la cateva luni;

  • se confrunta cu depuneri de tartru supra si sub gingivale;

  • are de-a face cu coloratii inestetice la nivelul dintilor care dau batai de cap;

  • se confrunta cu probleme cauzate de gingivita (inflamatia gingiilor);

  • se confrunta cu parodontite.

In concluzie, lucrarea de detartraj se numara printre cele mai populare tratamente intalnite in cadrul medicinei stomatologice de la ora actuala, ea fiind recomandata pentru toti oamenii care vor sa-si mentina o santatate dentara optima.