Recomandarilor medicilor spun ca oamenii trebuie sa consume intre 1,5 si 2 litri de apa pe zi. Cu toate acestea, pentru multi este aproape imposibil de atins aceasta cantitate, care in zilele caniculare poate fi chiar si mai mare. Ce pot face acestia intr-un astfel de caz?

 

Cei care sunt obisnuiti sa bea doar sucuri de fructe si nu beau niciodata apa trebuie sa stie ca acest lichid este extrem de important pentru sanatate, de la a mentine organismul hidratat pana la a asigura o buna functionare interna a corpului. De asemenea, o buna hidratare va ajuta si din punct de vedere estetic, pielea fiind una dintre cele direct afectate de lipsa apei din corp.

 

Idei usor de adoptat pentru a bea mai multa apa

  • Ierburile aromatice precum menta, busuiocul sau rozmarinul vor aroma orice pahar de apa, in plus va ajuta si la detoxifiere daca vor fi lasate in apa cel putin treizeci de minute;
  • Castravetele feliat va aromatiza subtil orice apa;
  • Fructele rosii, proaspete taiate in bucati mici sau zdrobite, vor aroma instantaneu continutul unui pahar de apa;
  • Simpla adaugare a sucului de lamaie sau lamaie feliata in apa este suficienta pentru a varia aromele. De ce nu, se poate combina lime cu menta pentru a aminti un cocktail divin, dar fara alcool;
  • Congelarea fructelor de padure – zmeura sau afine – si folosirea lor in loc de cuburi de gheata va reimprospata orice pahar intr-o clipa;
  • De asemenea, trebuie retinut: cu cat un aliment este taiat mai fin, cu atat elibereaza mai multa aroma (acesta este principiul suprafetei de schimb). Mai simplu spus, asta inseamna ca pentru aceeasi cantitate, castravetii taiati in felii fine, mai degraba decat in ​​bucati mari, vor aroma mai mult bautura;
  • Infuziile sau ceaiurile de infuzat la rece sau fierbinti si apoi lasate la racit, sunt si ele o optiune simpla pentru a consuma suficienta apa;
  • Desi este o varianta foarte rar folosita, putina floare de portocal sau apa de trandafiri intr-un pahar cu apa promite o calatorie olfactiva imediata.

 

Pentru a compensa „lipsa de gust” a apei, este exclus sa se apeleze la zahar. Acesta este unul dintre alimentele de evitat in cazul unui val de caldura, pentru ca pur si simplu favorizeaza deshidratarea.