Increderea in cuplu este o parte foarte importanta a unei relatii sanatoase, dar este ceva cu care se lupta foarte multi oameni, din motive diferite. Totusi, ce inseamna incredere? Increderea inseamna atunci cand o persoana se simte in siguranta cu o alta, atat fizic, cat si emotional. Este un sentiment la care doi parteneri pot lucra intr-o relatie. Construirea increderii in cadrul unei relatii sanatoase se intampla treptat.

Cum se construieste increderea in cuplu?

De unde stie un partener daca ar trebui sa aiba incredere in persoana de langa? Aceasta poate fi o intrebare cu un raspuns dificil de oferit. Totusi, propriile instincte despre celalalt partener si modul in care se comporta in timp, sunt doua lucruri extrem de importante de luat in considerare. Intr-o relatie sanatoasa, este ideal ca ambii parteneri sa aiba incredere si sa fie vulnerabili unul cu celalalt. Increderea nu se poate construi daca un singur partener este dispus sa faca acest lucru, iar celalalt nu. Construirea increderii necesita angajament reciproc.

Un prim pas in construirea increderii in cuplu este loialitatea. Daca un partener nu este loial, atunci relatia devine rapid disfunctionala. Cel care este loial, inseamna ca este pe toate planurile. Asta inseamna fizic, dar si emotional. Unii oameni considera ca este in regula sa aiba legaturi intime cu o persoana si sa isi petreaca restul activitatilor cu o alta. Este total gresit. Acest lucru va cauza probleme relatiei. Spatiul oferit pentru partener este un alt pas. Increderea se construieste intr-o atmosfera de siguranta. Daca unul dintre parteneri isi doreste sa iasa cu prietenii, celalalt ar trebui sa fie in regula cu acest lucru. Daca sunt situatii in care unul dintre parteneri chiar nu poate sa fie acord, se poate comunica. In acest fel, in viitor, nu vor mai exista situatii ce pot provoca neincredere. Ambii parteneri trebuie sa se iubeasca pentru ceea ce sunt si nu din alte motive. Aceste alte motive ar putea sa fie familia, banii, aspectul sau chiar teama de a fi singur. Mai devreme sau mai tarziu, toate lucrurile ies la iveala, iar consecintele pentru unul dintre parteneri care nu spune adevarul, pot duce la pierderea increderii si la stricarea relatiei. Deci, sinceritatea este un alt pas important pentru construirea increderii.