Atat la copii, cat si la adulti, tratamentele ortodontice ce implica inserarea si ingrijrea aparatelor dentare sunt recomandate de catre specialistii clinicii PlazaDent.ro, un dentist in Drumul Taberei sustinand ca aceasta este o metoda extrem de eficienta atat pentru indreptarea dintilor copiilor, cat si adultilor.

Ortodontia este o ramura a stomatologiei profilactice, ceea ce inseamna ca anomaliile corectate pot duce la complicatii mult mai grave decat cele de natura estetica. Asadar, tratamentele de ortodontie ce folosesc un aparat dentar, indiferent de felul acestuia, au ca si scop corectarea malocluziei si malpozitiei dentare, defecte care sunt adesea interconectate.

Sfaturi utile de la un dentist in Drumul Taberei pentru corectarea pozitiei anormale a dintilor

In cazul in care pacientii care se prezinta la clinica stomatologica in sector 6 au depasit demult varsta copilariei sau a preadolescentei, dar doresc corectarea pozitiei dintilor, si nu cu ajutorul fatetelor dentare, specialistii le recomanda inserarea unui aparat dentar. Inainte de a lua aceasta decizie, medicul specialist ortodont poate recomanda pe langa consultul de specialitate, o radiografie si mai multe controale din momentul in care aparatul este inserat.

Clinica stomatologica in sector 6 | Dentist in Drumul Taberei | PlazaDent.ro

clinica stomatologica in sector 6Aparatele dentare sunt de mai multe feluri: ceramice, metalice, cu safire, sau invizibile. Din ce in ce mai multi adulti poarta aparate dentare in ziua de astazi, iar aceste aparate se dovedesc a fi chiar foarte eficiente in lupta cu problemele de pozitie ale dintilor. In plus, nu mai este o rusine pentru nimeni sa poarte aparat dentar. Adultii care au un job care ii solicita mai mult si au contact cu clientii, sefii sau angajatii pot investi intr-un aparat dentar invizibil sau ceramic, ori intr-un aparat cu safire care nu sunt foarte vizibile.

Aparatul dentar metalic ramane cea mai ieftina si mai eficienta metoda de indreptare a dintilor, fiind foarte rezistent, insa in acelasi timp si foarte vizibil. Aparatele dentare, indiferent de felul lor, trebuie sa fie foarte bine intretinute si ingrijite, vizitele la medicul stomatolog nu trebuie amanate pentru curatare si intretinere, iar igiena orala trebuie sa fie foarte riguroasa.