Cartile din biblioteca nu ar trebui sa devina o povara atunci cand ocupa prea mult loc sau cand nu mai prezinta interes pentru posesorilor.

Exista anticariate care cumpara carti pentru care ele pot fi atractive si care se deplaseaza la domiciliu pentru a le colecta.

Anticariate care cumpara carti – ce volume sunt de interes?

In general, anticariatele cu vechime in piata, asa cum este si CumparCarti.ro, sunt interesate de orice fel de materiale, de la carti de specialitate si beletristica, pana la reviste vechi. Prin urmare, exista posibilitatea de a vinde catre acestea orice volume care nu mai prezinta interes, indiferent de gen, editura sau vechime.

Beletristica, fie ca este vorba de romane clasice sau moderne, este intotdeauna populara datorita diversitatii tematice si stilistice. De asemenea, cartile de specialitate, precum lucrarile academice din domenii diverse – medicina, inginerie sau psihologie – sunt foarte apreciate, mai ales atunci cand provin de la autori renumiti sau sunt considerate editii de referinta.

Pe de alta parte, cartile destinate copiilor, fie ca sunt povesti, albume ilustrate sau manuale scolare, sunt usor de vandut la anticariate pe masura ce copiii cresc si interesele lor se schimba. Revistele colectionate de acestia in copilarie, de asemenea, pot deveni obiecte de interes pentru anticariate.

In plus, volumelor cu continut artistic, inclusiv albume de arta si carti de fotografie, li se recunoaste adesea valoarea estetica si de colectie.

Anticariate care cumpara carti | cumpar carti Bistrita | CumparCarti.ro

Anticariate care cumpara carti

Carti care aduc un profit mai mare

Desi orice carte este vandabila, profitul pe care o persoana il obtine atunci cand alege sa raspunde afirmativ unui anunt de genul „cumpar carti Bistrita” poate fi diferit. Anumite categorii de carti au o cerere mai mare si, implicit, o valoare mai ridicata pe piata anticariatelor. Volumele rare, editiile limitate, primele editii ale lucrarilor importante si cartile care au semnatura autorului lor sunt deosebit de valoroase. De asemenea, lucrarile de arta, cartile tehnice vechi si cele cu un continut istoric semnificativ pot atrage atentia colectionarilor si specialistilor. Anticariatele apreciaza si cartile bine conservate, acestea avand adesea o valoare mai mare decat cele care sunt deteriorate sau incomplete. 

Prin urmare, in momentul in care o carte nu mai prezinta interes, ea nu trebuie sa devina o povara. Poate fi vanduta catre un anticariat, aducand un profit suplimentar vechiului ei proprietar.