Se apropie vara si toata lumea viseaza la nisip fin, soare bland, valuri racoritoare si umbrelute colorate, dar mai ales la relaxare cat e ziua de lunga. Toate persoanele care adora marea si planifica un concediu in aceasta vara, trebuie sa stie ca exista cateva plaje din Europa care sunt absolut impresionante. Iata-le!

Cele mai frumoase plaje din Europa

Potugalia este extraordinara! Din ce in ce mai multi calatori din intreaga lume o descopera cu uimire. N-ar trebui ratate frumoasele orase Lisabona si Porto, insa este incantator si orasul Sintra, frumusetea salbatica a insulelor Azore si luxul insulei Madeira. In sudul Lisabonei se afla plajele din Parcul Natural Setubal, foarte apreciate la nivel mondial.

Sidari este un mic oras de pe litoralul grecesc care gazduieste o frumoasa plaja secreta, o curiozitate naturala numita „canal d`amour” datorita formei sale. Porto Timoni, aflata langa Agios Georgios, este, evident, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insula Corfu, un adevarat paradis pe pamant.

Plaja Santa Julia din insula Corsica este situata la doar cativa kilometri de Porto-Vecchio si Bonifacio. Un adevarat paradis, frumos si salbatic, cu apa turcoaz si nisip alb fin.

Moscenicka Draga este un oras fermecator din Croatia, una dintre cele mai frumoase tari din lume. Orice turist va fi fermecat de frumusetea micii plaje din acest oras, plaja perfecta pentru o vacanta relaxanta sub soarele bland al Croatiei.

Plaja Pregonda de pe insula Menorca este minunata vara, dar si mult timp in afara sezonului cald. Aceasta este considerata una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula, deoarece a ramas salbatica si secreta, cu nisip fin si foarte putin vizitata de turisti. Este insula ideala pentru cei care isi doresc un plus de intimitate.

Monterosso al Mare este al cincilea sat din Cinque Terre, Italia, singurul cu plaje reale din aceasta zona a Liguriei. Privelistea este magnifica, apa curata si nisipul fin. Italia are multe plaje perfecte, insa aceasta le intrece pe toate.

Desigur, mai sunt si cunoscutele Tenerife, Mallorca, Santorini si altele, insa cele amintite sunt speciale prin pozitie, apa, culoare, soare si orice alt „ingredient” care face ca o plaja sa fie perfecta!