Alegerea corecta a unui cadru ortopedic se va face tinand cont de cele mai importante caracteristici ale acestuia si de modul in care se potriveste utilizatorului.

Pe site-ul Magazinulortopedic.ro pot fi gasite mai multe tipuri de cadre, iar specialistii de aici ofera un scurt ghid cu privire la criteriile de baza in functie de care ar trebui sa se ia decizia de cumparare.

Tipul de cadru ortopedic

  • Cadrul fix – acesta are patru picioare si este foarte lat pentru a ajuta la obtinerea unui echilibru optim. Utilizatorii trebuie sa ridice cadrul pentru a putea sa inainteze. Acest gen de cadru implica efort si de aceea este recomandat doar celor care au o problema de scurta durata;

  • Cadru cu roti – acesta este in mod evident mult mai mobil. Cele mai multe modele au roti doar in partea din fata, in timp ce picioarele din spate trebuie sa fie deplasate. Exista in aceasta categorie si scaune cu trei picioare;

  • Cadrul pliabil – acesta poate fi introdus foarte usor in portbagaj sau in mijloacele de transport in comun pentru ca se pliaza de la jumatate, ocupand foarte putin spatiu;

  • Cadre speciale care permit miscari alternative – in cazul acestor dispozitive, picioarele raman fixe insa ansamblul complet are un mecanism special, care permite o deplasare customizata. Genul acesta de cadru este mult mai flexibil si stimuleaza mersul natural.

Din ce material este confectionat un cadru de mers?

Majoritatea cadrelor de mers solide sunt facute din metale. Cel mai comun metal utilizat pentru un cadru este aluminiul deoarece este cel mai usor. Un produs din aluminiu permite mai multa mobilitate, fiind mult mai usor de manevrat. De asemenea, produsele care contin capace de cauciuc pentru picioarele cadrului sunt mult mai recomandate, decat cele care nu au astfel de accesorii, deoarece nu vor lasa urme pe podea in timpul deplasarii prin casa.

Dimensiunle sunt importante pentru mobilitatea pacientului

S-a constatat ca un cadru de mers mare si robust diminueaza cu mult mobilitatea bolnavului. Cadrele din spitale sunt mult mai mari decat cele utilizate acasa. Inaltimea cadrului se va alege de fiecare data tinand cont de inaltimea pe care o are persoana bolnava.

Cadru de mers | cadru ortopedic | Magazinulortopedic.ro

cadru de mers

Un cadru prea jos va face imposibila miscarea sau foarte anevoioasa, in timp ce un cadru prea inalt va duce la dezechilibrarea utilizatorului, deoarece acesta nu isi poate gasi punctele de sprijin.

In functie de toate aceste criterii si de recomandarea specialistului, poate fi ales cel mai bun cadru de mers.