Lansata in urma cu trei ani, noua generatie Chevrolet Trailblazer (trebuie reamintit faptul ca nu seamana deloc cu predecesorii sai de dimensiuni medii robuste) primeste un facelift pentru anul de fabricatie 2024.

Din nou, gama este impartita in patru versiuni: LS, LT, Activ si RS. Este disponibila tractiunea integrala, ceea ce nu este cazul noului Chevrolet Trax 2024.

La exterior, Trailblazer beneficiaza de usoare modificari la nivelul grilei, al barei de protectie fata, al farurilor si al stopurilor. Fiecare versiune dispune de noi modele de jante din aliaj. Versiunea sportiva RS (in albastru in imagini) are diametrul rotilor marit la 19 inci.

Doua noi culori de caroserie sunt adaugate in paleta pentru 2024, Copper Harbor si acelasi verde Cacti Green vazut pe Trax mentionat anterior… ca sa nu mai vorbim de noul Corvette E-Ray! Un acoperis contrastant este in continuare disponibil pe Trailblazer Activ si RS.

Cea mai mare schimbare insa este in interiorul vehiculului. Ecranul central creste la 11 inci si este insotit de asemenea de un tablou de bord digital de 8 inci in spatele volanului. Apple CarPlay si Android Auto sunt, bineinteles, instalate si ele si sunt disponibile fara a fi nevoie sa se conecteze telefonul cu un cablu USB.

Sub capota, nu se schimba nimic, insa. Sunt disponibile astfel, doua motoare cu trei cilindri. Primul este un motor de 1,2 litri si 137 de cai putere, cuplat la o cutie CVT. Cel de-al doilea este un motor de 1,3 litri si 155 de cai putere care poate fi cuplat la o transmisie CVT daca este selectata tractiunea fata sau la o transmisie automata conventionala cu noua trepte daca este selectata tractiunea integrala.

Preturile pentru Chevrolet Trailblazer 2024 vor fi anuntate mai aproape de data punerii sale in vanzare, peste cateva luni. Consumatorii care sunt interesati de SUV-uri subcompacte ca acesta ar trebui sa stie, de asemenea, ca masina Kia Seltos va fi remodelata pentru 2024 si ca popularele Hyundai Kona si Subaru Crosstrek vor fi insotite de o noua generatie. Acesta din urma isi face debutul nord-american joi, la Salonul Auto de la Chicago. Nu trebuie ratat.