Cele mai multe afaceri mici apeleaza la servere second hand datorita pretului mic. Potrivit Calculator-Ieftin.ro, serverul a transformat modul in care intreprinderile mici functioneaza si, odata cu reducerea costurilor si imbunatatirea eficientei, este momentul ca pe lista de achizitii sa fie introdus si serverul.

Deoarece pe piata exista mai multe tipuri de servere din care utilizatorii pot alege, poate fi o sarcina descurajanta identificarea celui mai bun produs.

Sfaturi utile pentru cumparare servere second hand

Toate brandurile mari, precum Dell, HP, IBM si Oracle au platforme de server destinate utilizatorilor de afaceri mici. Este important ca nevoile businessului sa fie corelate cu ceea ce serverul ofera.

Adesea, un server poate fi utilizat pentru a gestiona mai multe sarcini de lucru, cum ar fi partajarea fisierelor si backup-ul de date. Cu toate acestea, este o idee foarte buna ca un angajat sa se ocupe de prioritizarea actiunilor. In momentul in care sunt cumparate servere second hand se pot face economii considerabile iar compania poate investi in cele mai bune tehnologii la un pret cu mult redus.

Ingrijorarile legate de securitate atunci cand serverele gazduiesc informatii sensibile in cloud au facut ca serverele sa evolueze mult si de aceea, in prezent, majoritatea vin cu specificatii clare de securitate.

Multe IMM-uri folosesc Office 365 pentru a-si gazdui documentele si mailurile. Aceasta este de departe cea mai populara solutie hibrid pe care IMM-urile o adopta. Multe companii de dimensiuni medii folosesc, de asemenea, cloudul pentru a gazdui aplicatii care consuma foarte multe resurse.

Servere second hand | Calculator-Ieftin.ro

servere second hand

Atunci cand toate resursele importante sunt mutate pe server, ulterior utilizatorii trebuie sa planifice cu mare atentie toate informatiile ce vor fi transmise prin intermediul acestora.

Inainte de a cumpara un server este foarte important ca la nivel de firma sa se faca o sedinta si toti angajatii sau macar managerii de echipe sa spuna exact ce asteptari au de la serverul cumparat, pentru ca la final rezultatul sa fie cel dorit.

Un server mic si cu capacitati limitate face ca utilitatea sa sa nu fie chiar cea dorita de persoanele care il cumpara si poate genera o bataie de cap in plus pentru angajati si nu un ajutor, ceea ce nu este de dorit. In functie de dimensiunile companiei si de fluxul de date se va alege cel mai bun server posibil chiar si din optiunile second hand existente in prezent in magazinele online.