Este inevitabil si se intampla tuturor femeilor la un moment dat – aparitia unei mici pete pe vesta de blana naturala. Cu toate astea, ele nu trebuie sa se preocupe prea mult avand in vedere acest aspect, deoarece exista cateva retete rapide pentru acasa pe care le pot folosi pentru a curata pata in cel mai scurt timp, utilizand doar produse pe care la au deja.
Specialistii CarolinaDesign.ro recomanda ca daca pata exista de prea mult pe accesoriu sau este de mari dimensiuni, vesta sa fie curatata intr-un loc specializat.
Modalitati naturale pentru curatare vesta blana naturala
Avand in vedere situatia in care doamnele detin veste de blana lungi si le poarta in timp ce afara ploua, exista sanse mari ca hainele sa fie patate de noroi in partea inferioara – sunt trei optiuni pentru curatare.
Una dintre acestea este curatarea in cel mai scurt timp de la purtare cu apa rece. Daca petele sunt deja uscate, poate fi folosit un cartof pentru curatare. Ei bine, contrar asteptarilor, acest produs pe care toate femeile il au in casa poate ajuta la curatarea hainelor de blana. Femeile trebuie doar sa taie cartoful in jumatate si sa curete cu miscari usoare pata.
In cazul in care au de-a face cu o pata foarte incapatanata, haina poate fi curatata cu otet de mere. Solutia se pregateste din doua parti egale de apa calduta si inca o parte de otet de mere.
Veste de blana | Vesta de blana naturala | CarolinaDesign.ro
Daca vesta de blana are o pata uleioasa, trebuie actionat rapid asupra acesteia cu tarate de grau, spre exemplu. Blanurile sunt patate din cauza alimentelor sau a produselor cosmetice? Poate fi folosita faina. Aceste ingrediente pe care oricine de are in casa pot face minuni atunci cand sunt aplicate pe pata. Dupa ce au fost mentinute aici timp de 15-20 de minute, se va folosi apa rece si un burete – cu miscari usoare, circulare, pata va fi indepartata fara a se raspandi mai adanc in blana.
Un lucru foarte important de tinut cont in curatarea blanurilor este folosirea exclusiva a bucatilor de material de culoare alba, din bumbac, ori buretilor albi. Materialele colorate trebuie evitate, deoarece culoarea risca sa fie transferata cu usurinta pe blana, mai ales daca este alba.