Fie ca vor, fie ca nu, parintii sunt uneori nevoiti sa-si duca micutii la recoltarea de analize medicale. Unii dintre copii reactioneaza violent atunci cand sunt pusi in aceasta situatie. Desi pare greu de crezut, un mod de a-i face sa se destinda si sa coopereze este chiar un halat medical colorat.

Halatele colorate indeamna la relaxare si veselie

Se spune ca atunci cand oamenii sunt veseli au tendinta de a se imbraca mai colorat. Acesta este de fapt un mod de a-si afisa sentimentele, chiar daca uneori acest lucru se intampla in mod inconstient.

Atunci cand lucreaza cu copiii, cadrele medicale trebuie sa acorde o importanta mare felului cum se prezinta in fata acestora. Optand pentru haine colorate, cu personaje din desene animate sau cu imprimeuri vesele, medicii si asistentele le pot insufla incredere si optimism celor mici, cu atat mai mult in cadrul recoltarii de analize, cand micutii pacienti se simt speriati, plang si nu vor sa coopereze.

Zambetul si o uniforma in culori copilaresti, stridente, care atrag atentia pot fi o strategie foarte buna de a capta interesul celor mici.

In magazinul online MediFashion.ro pot fi descoperite o varietate de articole de acest fel, care cu siguranta vor fi iubite de copii, dar si de parinti. Fie ca aleg uniforme Cherokee, recunoscute in lume pentru calitatea si confortul lor, sau uniforme medicale Disney, pe care se regasesc personajele preferate ale copiilor, profesionistii din sanatate vor fi cu siguranta pe placul celor mici si le vor castiga increderea.

Halat medical colorat | uniforme medicale Disney | MediFashion.ro

Halat medical colorat

Copilul trebuie pregatit dinainte

O alta strategie prin care copiii pot fi ajutati sa depaseasca tracul de seringa este ca parintii sa-i pregateasca dinainte. Jucandu-se cu ei de-a medicul si prezentandu-le beneficiile injectiilor pentru „sanatatea” papusilor sau a animalelor de plus ii pot face sa constientizeze ca recoltarea analizelor se face in favoarea lor, cu scopul de a fi evitate bolile grave si pentru mentinerea sanatatii.

In timpul procedurilor, personalul medical trebuie sa comunice cu micul pacient, sa-i inlature temerile si sa faca tot posibilul pentru ca experienta sa fie cat mai placuta. La final, asistentii ii pot inmana copilului o „diploma pentru curaj”, ceea ce-l va determina pe acesta sa-si reconsidere atitudinea fata de analizele medicale pe viitor.