Paltoanele barbatesti sunt piese vestimentare extrem de versatile ce pot fi integrate atat in tinute casual, cat si elegante. Un palton barbatesc ii face sa para mai stilati, mai slabi, mai inalti, potrivindu-se perfect, indiferent de statura sau de fizionomie si fiind piese indispensabile din garderoba lor. Este important ca barbatii sa stie cum se poarta un palton astfel incat sa nu dea gres cu alegerea facuta.

  • Paltoanele negre nu mai sunt chiar “la moda”

Desi cei mai multi barbati considera ca negrul este cea mai versatila optiune in materie de piese vestimentare, un palton negru nu este chiar cea mai buna varianta pentru ca aduna orice scama si fir de par, care devin foarte vizibile. Pentru a nu da gres cu alegerea facuta, domnii pot iesi din zon lor de confort si pot alege un palton maro, bej su in carouri.

  • Paltonul trebuie ales in functie de statura

Un alt lucru important in ceea ce priveste alegerea paltonului potrivit este statura purtatorului. Un palton lung se va aseza perfect pe barbatii nalti, iar unul scurt pe barbatii cu o inaltime medie. Este important sa aleaga o piesa care li se potriveste si ii pune in evidenta.

  • Paltonul ideal este cel confectionat din materiale naturale

Un alt lucru important pentru a alege si a purta un palton perfect este legat de materialele din care este confectionat. Materialele sintetice, des sunt durabile, nu sunt chiar cea mai buna varianta. Paltonul trebuie sa fie fabricat din lana. Desi este o investitie mare la inceput din punct de vedere financiar, este extrem de calduroasa si rezistenta in timp.

  • Detaliile paltonului conteaza

Foarte important este ca paltonul sa aiba detalii importante, precum buzunare, nasturi, insertii care sa se potriveasca cu restul tinutei si sa iasa in mod placut in evidenta. Se vor evita trendurile in acest sens, pentru ca detaliile nonconformiste nu vor fi mereu la moda, de aceea se vor evita paltoanele cu mesaje aplicatii textile sau fermoare care in urmatorul sezon nu vor mai fi la moda.