Amenajarea gradinii poate reprezenta o adevarata provocare pentru proprietarii care nu au experienta in ceea ce priveste designul interior si exterior. O gradina nu se amenajeaza dupa reguli stricte, dar nici nu trebuie lasate detaliile la voia intamplarii. Exista foarte multe materiale folosite pentru pavarea aleilor din curte, dar varianta utilizarii unor pavele pare sa fie cea mai eficienta la momentul actual.

Cum mai pot fi amenajate aleile din curte?

Pe langa pavele, aleile din curte pot fi realizate din pietris, din beton sau din asfalt. Mai exista o solutie foarte eficienta, si anume pavelele vibropresate, care sunt o alternativa mult mai buna la clasicul beton. Avantajele pavelelor vibropresate sunt recunoscute de catre specialisti in amenajari exterioare. Pavelele simple reprezinta o solutie ieftina si la indemana cumparatorilor.

De ce sa folosesti pavele pentru aleile din curtea si gradina ta?

  • Pavelele au un design aparte

Spre deosebire de beton sau de asfalt, pavelele sunt mai frumoase, mai elegante, fiind disponibile intr-o mare varietate de stiluri, de culori si de texturi. Ceea ce inseamna ca se integreaza rapid in orice design.

  • Pavelele sunt usor de intretinut

Comparativ cu alte materiale, pavelele sunt foarte usor de montat si de intretinut, dar si de reparat. Practic, ele se monteaza pe un strat de nisip astfel incat sa poata fi desfacute usor pentru a reface pavajul bucata cu bucata. Spre deosebire de betonul amprentat, pavelele nu sunt vopsite numai la suprafata, ci sunt pigmentate in intregime.

  • Pavelele sunt foarte rezistente

Pavelele sunt fabricate din materiale de cea mai buna calitate, ceea ce le face foarte rezistente. Acestea au o durata de viata de minim 2 decenii si sunt foarte rezistente, comportandu-se bine in orice conditii atmosferice.

  • Pavelele pot fi folosite pentru trafic auto

Pavelele asigura o stabilitate foarte buna, ceea ce inseamna ca pot suporta sarcini foarte grele. De aceea, sunt o solutie foarte buna pentru locul de parcare din curte si pentru zonele rutiere.

  • Pavelele au un pret bun

Pavelele reprezinta o investitie rentabila. Acestea necesita o investitie initiala mai mare, insa pe termen lung cheltuielile vor fi mai mici.