De la o viata linistita la salbaticie – Chemarea Strabunilor

Jack London este un scriitor si jurnalist american, cu numele adevarat de John Griffith Channey. Are o opera bogata, iar printre cele mai importante carti ale sale, se numara „Chemarea strabunilor”.

Buck este un caine ciobanesc imens, in varsta de 4 ani si jumatate, care traieste in casa unui judecator din California. Este un caine iubit si bine ingrijit, iar stapanii il adora. Totusi, in perioada in care traieste se descopera aurul in Marea Nordului, iar cainii de talie mare devin brusc extraordinar de valorosi datorita puterii pe care o au sa traga saniile grele prin pustiul de zapada.

Unul dintre servitorii magistratului, il fura pe Buck si il vinde unui cumparator de caini. Totusi, Buck nu se lasa pacalit asa usor si devine un caine care se adapteaza foarte greu conditiilor impuse, spre deosebire de ceilalti caini. Buck nu poate tolera sa fie legat si batut, motiv pentru care se afla intr-o continua lupta cu noul stapan, iar toate eforturile de a scapa sunt zadarnice. Astfel, Buck este nevoit sa se adapteze la noua viata dura pe care trebuie sa o traiasca.

Pe masura ce timpul trece, cainele invata cum sa traga o sanie, cum sa se ingroape in zapada pentru a dormi la adapost, cum sa supravietuiasca durerilor si foamei si cum sa se bazeze pe instinctele sale. Viata in continua alerta, precum si durerea si disconfortul il determina pe marele caine sa fie ofensiv pentru a supravietuii.

Buck isi mai permite cate o escapada in salbaticie, iar dupa patru zile, odata intors in tabara, descopera ca toti au fost ucisi de indieni, inclusiv stapanul sau. Fara teama, cainele ataca tribul de indieni care i-au distrus tabara, ucingand mai multe persoane, iar pe restul le alunga. In cele din urma se alatura lupilor salbatici.

Carti vechi de vanzare | carti la reducere | www.printrecarti.ro

carti vechi de vanzare

In anticariatul online Printre Carti, puteti gasi carti vechi de vanzare, printre care si „Chemarea strabunilor” cu minunata poveste a lui Buck. Accesati www.printrecarti.ro si achizitionati carti la reducere pentru cei mari si mici ai familiei! Preturile bune si ofertele permanente va vor atrage sa achizitionati periodic carti pentru intreaga familie si prieteni, insa cartile sunt o investiti care merita asa ca, urmariti ofertele cat mai des posibil!