Mini mic dejun cu fructe
Ingrediente
1 mandarina
1 tortilla integrală
1 lingurita de praf de cacao
2 linguri iaurt natural
1 banană coaptă
1 mana de fructe de padure proaspete, cum ar fi zmeura, mure
1 lingurita de seminte amestecate
Metodă
Pe o placă de tocat, se taie mandarina pe jumătate de la mijloc, apoi se aseaza pe o farfurie și se usuca cu hârtie de bucătărie, dacă este necesar.
Se pune pudra de cacao într-un borcan, apoi se stoarce jumătate de mandarina (poate fi salvat restul pentru o altă zi).
Se pune capacul pe borcan și se agita bine. Se adauga iaurtul peste continutul din borcan si se agita din nou.
Se aseaza amestectul in mijlocul tortillei, apoi se împrăștie iaurtul cu cacaoa în mod uniform.
Se curata banana si se pune în mijlocul învelișului, apoi se amesteca ușor cu o furculiță, împrăștiind cât mai uniform posibil.
Se pun boabele și semințele peste banana dulce.
Se taie în sferturi.
Ouă mătăsoase masala
Ingrediente
1 ceapă roșie mică
1 ardei iute roșu sau verde
1 cățel de usturoi
½ legatura coriandru proaspăt
2 roșii mari coapte
4 chapatis integrale
ulei de masline
½ linguriță de semințe de chimen
1 lingurita pudra masala
½ lingurita de turmeric
Metodă
Se preincalzeste cuptorul la 160ºC / 325ºF.
Pe o placă de tocat, se curata și se toacă fin ceapa, se taie mărunt ardeiul iute, apoi se sfărâmă usturoiul.
Se aleg și se taie frunzele de coriandru si tulpinile acestuia.
Se taie și se toacă mărunt roșiile.
Se aseaza chapatisul pe o tavă, si cuptorul se încălzeste.
Apoi, se incalzeste 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare de prăjit neacoperită la o temperatură joasă, se adauga ceapa, ardeiul iute, usturoiul și tulpinile de coriandru, apoi se prajeste timp de 5 minute tot amestecul sau până când se înmoaie, amestecând regulat.
Se adauga mirodenii, apoi se gateste timp de 1 minut.
Între timp, se sparg ouăle într-un castron, se adauga un vârf de sare de mare și piper negru, apoi se bat cu o furculiță.
Se raspandesc roșiile tocate în tigaie, se gătesc încă 2 minute, apoi se toarna ouăle și se reduce căldura.
Se amestecă încet până când se formeaza o compozitie omogena, apoi se îndepărteaza de pe aragaz – căldura reziduală a tigaiei va continua să gătească ouăle.
Se amestecă frunzele de coriandru în ouă, apoi se servesc cu chapatis cald și puțin ardei iute, dupa gust.