Potrivit PlazaDent.ro, endodontia are legatura atat cu pulpa, cat si cu nervii dintilor. Pacientii sunt indrumati pentru ingrijirea endodontica daca anumite parti ale pulpei dentare, inclusiv tesutul fibros, nervii, arteriolele, venulele si tesutul limfatic, sunt fie ranite intr-un fel, fie sunt afecate de anumite boli specifice.

Pregatirea suplimentara a endodontilor se concentreaza pe diagnosticarea durerii dentare si a tratamentului canalului radicular si a altor proceduri legate de interiorul dintelui. In multe cazuri, un dinte bolnav poate fi salvat cu tratament endodontic. Plaza Dent, clinica dentara din Bucuresti are in cadrul sau medici endodontisti foarte buni.

Ce presupune tratamentul endodontic intr-o clinica stomatologica?

In trecut, nu exista nicio speranta pentru dintele bolnav sau deteriorat. Orice vizita la un dentist ducea la extractia dintilor. Astazi, dintele infectat poate fi salvat prin terapia endodontica. Procedura implica tratamentul pulpei, care este tesutul interior moale al dintilor. In timp ce toti stomatologii sunt instruiti in tratamentul si diagnosticul endodontic, unele boli ale dintilor si ale gingiilor pot fi dificile de diagnosticat si tratat.

Datorita tehnologiei avansate, tratamentul canalului radicular nu este deloc inconfortabil. Un sondaj recent a aratat ca pacientii care au experimentat tratamentul canalului radicular sunt de sase ori mai predispusi sa il descrie ca fiind nedureros decat pacientii care nu au avut nevoie de un tratament pentru canalul radicular.

Clinica dentara din Bucuresti | clinica stomatologica Plaza Dent | PlazaDent.ro

clinica stomatologica Plaza Dent

Majoritatea pacientilor isi consulta medicul dentist sau endodont atunci cand au dureri de dinti severe. Durerea de dinti poate fi cauzata de tesuturile deteriorate din dinte. Tratamentul canalului radicular indeparteaza acest tesut deteriorat, ameliorand astfel durerea pe care pacientul o simte.

Atunci cand o infectie severa la un dinte necesita tratament endodontic, tratamentul respectiv este conceput pentru a elimina bacteriile din canalul radicular infectat si pentru a preveni reinfectarea dintelui.