Sex –simbol al anilor 2000, Brad Pitt este unul dintre cei mai indragiti actori de la Hollywood gratie farmecului, dar si talentului cu care a fost inzestrat. Acesta s-a aflat tot timpul sub lupa jurnalistilor care i-au urmarit fiecare miscare si care i-au analizat evolutia stilului de-a lungul timpului, Pitt fiind un adevarat fashion icon pentru barbatii din lumea intreaga.

Cum s-ar descrie evolutia stilului lui Brad Pitt?

La inceputul lunii ianuarie 2020, lumea modei era in verva de aflarea urmatoarei vesti: casa de moda, Brioni, a anuntat ca Brad Pitt, simbolul cinematografiei hollywoodiene si maestrul canoanelor de infrumusetare masculine, tocmai fusese ales pentru a fi noul ambasador al brandului. Mai mult decat atat, Brad Pitt va lansa un costum si un smoking in editie limitata care ii vor purta semnatura. Dar de ce oare brandul italian, sinonim cu eleganta de inalta calitate, a hotarat sa mearga pe mana lui Brad Pitt pentru a-si reimprospata imaginea?

Raspunsul este unul cat de poate de evident. Exceptand faptul ca Brad Pitt este un adevarat sex simbol fiind desemnat de multe ori de-a lungul timpului cel mai frumos barbat, alegerile sale stilistice – la fel de variate ca filmografia lui – au starnit intotdeauna un curent mixt de critici dintr-un motiv bine intemeiat. Fie ca a fost vorba de a intra mai bine in pielea unui personaj, fie ca a fost vorba despre influenta jumatatii sale din momentul respectiv, aparitia lui Brad Pitt nu a incetat sa surprinda.

La sfarsitul anilor 80, inceputul anilor 90, lumea facea cunostiinta cu chipesul Brad Pitt gratie filmul Thelma si Louise. Acesta era un tanar rebel care prefera sa se imbrace cat mai neglijent mizand foarte des pe geaca de piele, blugii decolorati si tricourile simple pentru tinutele sale de zi, in timp ce pentru aparitia pe covorul rosu alegea intotdeauna costume casual care subliniau relaxarea personalitatii sale.

Pe masura ce a devenit tot mai celebru, stilul lui Pitt a cunoscut diverse metamorfozari, iar jurnalistii au evidentiat faptul ca a existat intotdeauna o concordanta intre tinutele sale – si a tunsorilor sale – cu femeia alaturi de care era. Spre exemplu, cu Gwyneth Paltrow, tinutele sale mergeau in sfera minimalist, in vreme ce, in timpul relatiei cu Juliette Lewis, se resimt mult mai mult aspectele de inflexiune rock. In timpul casatoriei sale cu Jennifer Aniston intre 2000 si 2005, stilul sau este mult mai rafinat, mai asertiv.

Cu Angelina Jolie, actorul care a devenit tatal a sase copiii, a adoptat un aspect mai ordonat, mizand inclusiv pe smokinguri, costume lejere si o paleta eleganta de culori.