In cazul in care conducatorii auto nu se prezinta intr-un service auto autorizat la momentul oportun, autoturismul poate suferi probleme grave, iar conducatorii auto se afla in imposibilitatea de a face fata provocarilor aparute pe sosea. O garnitura de chiulasa arsa este unul din principalele motive ale prezentarii proprietarilor de autoturisme intr-un service.

Garnitura de chiulasa este o piesa foarte importanta a autoturismului. Motorul este impartit in blocul motor si chiulasa motorului. Blocul motor este cel care gazduieste arborele cotit si pistonele, in timp ce chiulasa gazduieste supapele de admisie si evacuare si arborele cu came care misca supapele. Garnitura de chiulasa se afla intre cele doua bucati de metal, etansand blocul si facand sa se comporte ca si o singura piesa.

Functionarea motorului este conditionata de starea in care se afla garnitura de chiulasa. Aceasta etanseaza motorul si pastreaza compresia din camerele de ardere, prevenind scurgerea uleiului sau antigelului din motor sau din interiorul camerelor de ardere. Garnitura de chiulasa trebuie sa suporte temperaturi de sute de grade si frecari din partea blocurilor de metal care isi modifica in mod constant forma si pun presiuni asupra garniturii.

De ce se arde garnitura de chiulasa? Care sunt motivele care duc la aceste defectiuni?

Cei mai multi proprietari de autoturisme se prezinta intr-un centru de reparatii masini din sector 1 cu o garnitura de chiulasa arsa pentru ca motorul ruleaza in conditii de temperatura extreme. In cazul in care caldura depaseste conditiile de ardere normale, se poate arde garnitura. Cand motorul este foarte incins, blocul motor se dilata excesiv si rezultatul este o garnitura de chiulasa arsa.

Reparatii masini din sector 1 | service auto autorizat | NordGarage.ro

service auto autorizat

Uleiul de motor si antigelul au rolul de a prelua o parte din caldura si de a tine ansamblul in conditii de temperatura optime dar, cand acestea nu mai fac fata supraincalzirii motorului, garnitura de chiulasa este prima piesa afectata, ajungand sa isi piarda proprietatile si sa nu isi mai indeplineasca rolul. Daca nu este inlocuita la timp, garnitura de chiulasa arsa poate sa distruga motorul.

Simptomele unei garnituri de chiulasa arse

Atunci cand garnitura de chiulasa se arde, canalurile experimenteaza o intrerupere si lichidul va scapa prin acele crapaturi, ajungand in interiorul camerei de ardere si iesind din motor. Supraincalzirea motorului si antigelul gasit in ulei sunt principalele simptome ale unei garnituri de chiulasa arse, spun specialistii de la NordGarage.ro .