Gingivita este o problema foarte des intalnita la clinica stomatologica din sector 5 Twin Dent. Aceasta apare in urma unei igiene precare a dintilor. Gingiile fiind inflamate vor distruge osul din jurul dintilor, asa ca pentru a nu se ajunge aici, se recomanda o vizita la medicul stomatolog. Gingivita nu este o problema dentara care provoaca durere.

De aceea foarte multi oameni nu stiu ca sufera de aceasta afectiune. O gingivita netratata la timp va duce la pierderea dintilor. In ceea ce priveste costurile pentru tratamentul gingivitei, clientii pot accesa site-ul clinicii TwinDent.ro. In aceasta clinica dentara din Cotroceni medicii stiu exact ce trebuie facut, asa ca toti pacientii se pot lasa cu incredere pe mainile lor.

Cele mai intalnite afectiuni ale gingiei la clinica stomatologica Twin Dent

Sunt doua tipuri: parodontoza si gingivita. Dintre acestea, peste 70% dintre oameni sufera de gingivita, parodontoza intalnindu-se des la persoanele cu varsta de peste 30 de ani. Este foarte important ca bolile gingiilor sa fie diagnosticate din timp.

In acest fel, medicii le pot trata mai repede. O boala gingivala poate fi observata prin vizitele regulate la medicul dentist. De asemenea, igiena dentara zilnica este foarte importanta. Ata dentara nu trebuie sa lipseasca din rutina igienei.

Care sunt cauzele bolilor gingivale?

O principala cauza este placa bacteriana acumulata intre dinti care ulterior duce la formarea tartrului. Alti factori care pot contribui la inflamatia gingiilor sunt:

Clinica stomatologica din sector 5 | Clinica dentara din Cotroceni | TwinDent.ro

clinica dentara din Cotroceni

  • fumatul;
  • schimbarile hormonale;
  • cancerul;
  • alimentatie nesanatoasa;
  • carente de vitamina C si alti nutrienti importanti;
  • dinti suprapusi.

Pentru prevenirea gingivitei este nevoie de o atentie deosebita in ceea ce priveste igiena dentara. Acest lucru presupune un periaj corect, dar si schimbarea periutei de dinti o data la trei luni. Se recomanda spalarea pe dinti dupa fiecare masa, in acest fel fiind indepartate toate bacteriile. Aceste bacterii sunt principalii vinovati pentru formarea placii dentare. Este ideala folosirea unei paste de dinti cu fluor.