Daca lipseste un singur dinte, un implant si o coroana il pot inlocui. Un implant dentar inlocuieste atat dintele natural pierdut, cat si radacina acestuia.

Care sunt avantajele unui implant dentar pentru un singur dinte fata de o punte?

Un implant dentar ofera mai multe avantaje fata de alte optiuni de inlocuire a dintilor. In plus, fata de aspectul si functionarea ca un dinte natural, un implant dentar inlocuieste un singur dinte fara a sacrifica sanatatea dintilor vecini. Celalalt tratament obisnuit pentru pierderea unui singur dinte, o punte fixata pe dinti, necesita ca dintii adiacenti sa fie macinati in jos pentru a sustine podul cimentat.

Deoarece un implant dentar va inlocui radacina dentara, osul este mai bine conservat. Cu un pod, o parte din osul dintelui lipsa incepe sa resorba (se deterioreaza). Implanturile dentare se integreaza in maxilar, ajutand la mentinerea oaselor sanatoase intacte.

Pe termen lung, un singur implant poate fi mai estetic si mai usor de pastrat curat decat o punte. Gingiile se pot retrage in jurul unui pod, lasand un defect vizibil atunci cand baza metalica sau gulerul podului devin expuse. Oasele resorbite de sub pod pot duce la un zambet neatractiv, iar spatiul creat de gingiile retrase pot permite bacteriilor sa se infiltreze sub acesta.

Cum va fi pus implantul?

Mai intai, implantul, care arata ca un surub sau cilindru, este plasat in maxilar. In urmatoarele doua pana la sase luni, implantul si se vor lega impreuna pentru a forma o ancora pentru dintele artificial.

Adesea, este necesara o a doua etapa a procedurii pentru a descoperi implantul si pentru a atasa o extensie. Aceasta extensie temporara completeaza fundatia pe care va fi plasat noul dinte. Gingiile vor putea sa se vindece in cateva saptamani dupa aceasta procedura.

Exista unele sisteme de implant (intr-o etapa) care nu necesita acest al doilea pas. Aceste sisteme utilizeaza un implant care are deja atasat elementul de extensie.

In cele din urma, un dinte de inlocuire numit coroana, va fi creat de catre ortodont si atasat la un metal mic, numit bont. Implanturile dentare sunt atat de naturale si de placute in cat oricine va putea uita ca a piedut candva un dinte.