Una din cele mai des intalnite si cerute manopere profilactice prin care se indeparteaza depozitele de tartru si de placa dentara este serviciul de detartraj in Colentina. Serviciile de detartraj sunt recomandate de catre specialistii clinicii CabinetStomatologicSector2.ro ca fiind o excelenta metoda de prevenire a pierderii dintilor, a cariilor dentare si a parodontozei.

Ce tip de detartraj in Colentina se potriveste fiecarui client in parte?

Serviciile oferite de clinica stomatologica din sector 2 sunt moderne, de inalta calitate si se adreseaza tuturor pacientilor, de la cei mai tineri pana la cei mai in varsta. Serviciile de detartraj sunt necesare la orice varsta. Tartrul se formeaza pe suprafata dintilor, la baza acestora si nu numai ca le afecteaza aspectul, ci le afecteaza si sanatatea. Tartrul poate avea o culoare maroniu inchis pana la negru, poate avea o consistenta crescuta, dificil de disclocat, foarte aderent. Din fericire, metodele de detartraj noi reusesc sa faca fata tuturor complicatiilor si provocarilor in acest sens.

Detartrajul manual este o manopera mai veche, sangeranda si minim invaziva, care reuseste sa elimine tartrul insa intr-un mod destul de dur. Detartrajul modern, cu ultrasunete este o varianta mult mai moderna si mai putin dureroasa, folosind ultrasunetele, fara dureri pentru pacienti, fara sangerari si fara necesitatea interventiei ulterioare cu antibiotice sau calmante.

Detartraj in Colentina | Clinica stomatologica din sector 2 | CabinetStomatologicSector2.ro

detartraj in Colentina

Fara doar si poate, detartrajul cu ultrasunete este indicat in cazul petelor colorate pe smalt, tartrului supragingival, in cazul in care tartrul s-a atasat in santul gingival, la pacientii hemofilici deoarece nu este la fel de traumatizant ca si detartrajul manual, dar si in interventii chirurgicale. Acum exista tendinta inlocuirii detartrajului manual cu cel cu ultrasunete, cel din urma fiind mult mai putin dureros, mai bine suportat de pacienti si mai putin traumatizant asupra structurii dintilor.

Detartrajul este insotit si de alte servicii dentare importante, precum periajul profesional cu o pasta de dinti abraziva si dusul bucal astfel incat sa se elimine toate resturile de tartru ramase. Detartrajul cu ultrasunete este cel mai confortabil mod de eliminare a tartrului, care trebuie realizat in mod periodic, o data la sase luni sau la un an, in functie de indicatiile medicului specialist. Pretul detartrajului variaza de la un cabinet la altul, insa de regula este o manopera foarte accesibila pacientilor.