Multe companii incearca sa puna la dispozitia clientilor site-uri care au un aspect estetic extrem de placut si care sa atraga, fapt pentru care pun accent pe modul de implementare a acesotra. In astfel de cazuri departamentul IT este cel mai important, iar specialistii in web design nu ar trebui sa lipseasca din plan. Importanta web designului este mult mai mare decat multe persoane ar considera. Acestia sunt responsabili de:

  • Aspectul general al web site-ului

Fiecare site pune la dipozitia userilor o serie de butoane, meniuri si controale, astfel incat experienta virtuala a acestora sa fie cat mai placuta. Toate aceste task-uri fac parte din agenda unui web designer, care se va asigura ca toate meniurile sunt configurate corect, iar textul afisat nu prezinta greseli, numarul de toolbar-uri nu este prea mic sau mare, siglele si logo-urile sunt pozitionate in zonele prestabilite de pe pagina, iar intregul ansamblu este armonios.

In urma aplicarii cunostintelor unui web designer, intreaga interfata a unui site va arata mult mai ordonata si organizata, fapt pentru care va fi mult mai usor de folosit de catre useri.

  • Accesibilitate

Datorita faptului ca intreaga interfata este realizata corespunzator si prezinta diferite elemente perfect realizate, accesibilitatea site-ului va creste, fapt pentru care si traficul va creste. Numerosi utilizatori prefera site-urile care pot fi usor de folosit si care ofera meniuri mult mai accesibile. In acest mod pot accesa mult mai repede serviciile si produsele de care au nevoie, fara a pierde prea mult timp.

Totodata, accesibilitatea va conduce si la popularitatea site-ului. Datorita faptului ca traficul va creste si site-ul va deveni mai relevant pentru motoarele de cautare si intregul mediu virtual.

  • Cresterea vanzarilor

Majoritatea site-urilor sunt create cu scopul de a vinde anumite produse sau servicii, fapt pentru care aspectul acestora trebuie sa fie perfect. In cazul in care va creste traficul de pe site, datorita accesibilitatii, va putea creste si numarul de vanzari al companiei. Asadar, bugetul intregii firme va fi afectat in mod pozitiv, cunoscand o crestere, iar costurile asociate realizarii unui site, vor fi acoperite in cel mai scurt timp.