In urma unor numeroase studii efectuate in acest sens si a informatiilor obtinute din mediul online, specialistii care reprezinta un celebru cabinet stomatologic din Colentina, Elveto Dent pot oferi pacientilor informatiile necesare referitoare la legatura dintre boala parodontala si bolile de inima.

Concret, una dintre modalitatile prin care pacientii potrivita bolile cardiovasculare o reprezinta spalarea pe dinti. O echipa de cercetatori din Coreea a descoperit legatura clara intre sanatatea orala si sanatatea inimii. O buna sanatate orala este corelata cu sanse mai mici ca pacientii sa dezvolte afectiuni cardiace sau insuficienta cardiaca grava.

Studiul a fost facut pe 150.000 de coreeni cu varste cuprinse intre 40 si 79 de ani. La momentul selectarii sa participe la studiu, niciunul dintre participanti nu a avea probleme cu inima. Acestia au furnizat informatii legate despre obiceiurile de igiena orala dentistilor, li s-au examinat dintii, iar cercetatorii i-au monitorizat pe o perioada de 10 ani.

Rezultatele studiului si concluziile medicilor care reprezinta cabinet stomatologic din Colentina Elveto Dent

Concluziile ulterioare studiului au descoperit ca bacteriile de la nivelul gurii isi pot face drum in fluxul sanguin, unde se declanseaza inflamatia, iar raspunsul la inflamatii poate sa provoace alte probleme de sanatate pe termen lung, chiar dezvoltarea bolilor cardiace sau dementei.

Gingivita cronica – Factor de risc in dezvoltarea afectiunilor cardiovasculare

Una din cele mai frecvente afectiuni pentru care pacientii se prezinta la Clinica Dentara Elveto Dent, gingivita cronica este un factor de risc in dezvoltarea afectiunilor cardiovasculare precum infarctul miocardic sau ateroscleroza.

Cabinet stomatologic din Colentina | clinica dentara Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

cabinet stomatologic din Colentina

Concret, bolile cardiovasculare pot fi provocate si de parodontoza, de aceea utilizarea apei de gura, pastei de dinti si atei dentare sunt principalele metode de a preveni aparitia acestor afectiuni.

O buna igiena orala este menita sa asigure pacientilor nu numai un aspect estetic foarte placut si o respiratie proaspata, ci si o stare de sanatate imbunatatita, evitarea riscului raspandirii bacteriilor prin sange in corp si a dezvoltarii bolilor cardiace. Mai multe detalii pe Elveto-Dent.ro .