Una dintre cele mai bine vandute marci de automobile de pe piata este fara doar si poate Lexus care, de altfel, se adreseaza unui segment de nisa (barbatii cu bani care stiu si apreciaza micile detalii). Cunoscatorii sunt cei care apreciaza automobil de lux prin prisma lucrurilor fine si de calitate fapt care se traduce printr-un pret de achizitionare destul de ridicat.

Mic istoric al acestui automobil de lux
  • Brand premium al grupului Toyota, Lexus se caracterizeaza prin impozanta sa oferta hibrida, care reprezinta un numar foarte mare din vanzarile sale. Fondata în 1989, Lexus a inceput sa comercializeze modelele sale hibride la inceputul anilor 2000 odata cu lansarea SUV-ului RX400h. De atunci, producatorul a facut din hibrid marca sa comerciala, odata cu lansarea unui nou model insotit de o versiune hibrida cu configuratie benzina-electrica bazata pe know-how-ul grupului japonez.
  • Unul dintre cele mai scumpe modele vandute la ora actuala pe piata este, fara doar si poate, Lexus LC 500h care a inaugurat un nou sistem hibrid. Acesta a fost comercializat inca din primavara anului 2017, fiind al al doilea coupe hibrid Toyota premium dupa Lexus RC 300h.
  • Sub capota, LC 500h combina un motor V6 de 3,5 litri pe benzina cu 295 cai putere (220 kW) si un motor electric de 44 kW alimentat de o baterie litiu-ion de 44,6 kW. In total, sistemul hibrid al modelului Lexus LC 500h atinge 354 cai putere. In ceea ce priveste performanta, producatorul sustine ca atinge 100 km / h in mai putin de 5 secunde. Mai mult decat atat, emisiile de CO2 se incadreaza intre 150 si 265 g CO2 / km, ceea ce inseamna ca desi are un motor hibrid, este supus penalizarii potrivit ultimelor norme adoptate.
  • Disponibil in varianta de tractiune cu doua sau patru roti, Lexus LC 500h este disponibil pe patru niveluri de finisare, pretul de achizitie incepand de la 111.990 €.
  • La inceputul acestui an, producatorii au anuntat lansarea primul vehicul electric care ar putea promite parcurgerea a 300 km de distanta pana la prima statie de incarcare. Brandul va intra astfel pe o piata de nisa la sfarsitul anului 2020, odată cu lansarea modelului UX300e.