Exista multi care nu pot aseza cu precizie Nepalul pe o planisfera. Acest lucru este de inteles. Aceasta mica tara este, istoric si geografic, stransa intr-un viciu intre doi giganti, India, la sud, est si vest, si China, la nord.

Cu toate acestea, in ciuda dimensiunilor sale reduse, Nepal este o tara care detine comori. Din punct de vedere cultural, acest pamant al istoriei a fost patruns de influente hinduse si budiste, dand nastere la minuni arhitecturale. La nivel natural, Nepal gazduieste cele mai inalte varfuri din lume, vai superbe si campii vaste, care gazduiesc multe specii de animale.

Nepalul nu este bine cunoscut. Se crede ca este prea mic pentru a avea vreun rost vizita sa. Mare greseala! De la frumusetile vaii Kathmandu, la mici sate pitoresti de munte, de la tigrii din Chitwan la iacul masivului Annapurna, cele mai linistite plimbari sau cele mai intense drumetii, de la jungla Bardia pana la varfurile Himalaya, lista este lunga!

  • Kathmandu

Kathmandu, o destinatie cu locuri de neuitat! Situata la o altitudine de 1350 m, capitala Nepalului este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Fie ca turistii sunt pasionati de istorie, in cautarea religiozitatii sau iubitori ai plimbarilor si a gasirii ofertelor bune, vor gasi inevitabil ceea ce cauta!

Vechiul oras regal Newaria si Piata Durbar (centrul orasului) cuprinde temple superbe, palate impresionante si impunatoare pagode. Poate ca unii vor avea norocul sa vada zeita hindusa vie, Kumari! Continuandu-si plimbarea spre nord, vizitatorii trebuie sa se relaxeze, pierzandu-se in labirintul strazilor din aglomeratul cartier turistic Thamel.

Mai la vest, se poate ajunge cu autobuzul, taxiul sau pe jos pentru cei mai motivati si dornici sa vada splendida stupa alba din Swayambunath, unul dintre cele mai vechi situri budiste din Nepal. Este supranumit si Templul Maimutelor.

La apusul soarelui, panorama Kathmandu merita vizitata! Stupa Bouddhanath, situata la est de oras este cea mai mare din Asia!

Turistii pot gasi Nepalul ca o experienta captivanta, care chiar merita vizitata, fara dar si poate. Pot vizita e asemenea si Pashupatinah, situat la est de oras, pe malurile raului sacru Bagmati.