Malta – o destinaţie ideală de vacanţă

Malta este un arhipelag idilic situat în mijlocul Mediteranei. În afară de plajele aurii şi de coastele strălucitoare de culoare turcoaz, această ţară insulară este plină de istorie – datând din 4.000 î.Hr., mai exact.

Golful Sf. Pavel este cel mai mare sat din Regiunea de Nord a Maltei şi cuprinde satele Bugibba, Wardija, Qawra, Xemxija, Bidnija şi Mistra. Numit după un sfânt naufragiat care a introdus creştinismul în zonă, Golful Sf. Pavel este plin de istorie. Datând din 4.000 î.Hr., este cel mai populat oraş din Malta, fiind înţesat cu temple megalitice, rute de căruţe antice, ruine romane, forturi din secolul al XVII-lea şi morminte punice. Multe fortăreţe au fost construite în timpul guvernării ordinului Sfântului Ioan, inclusiv Turnul Wignacourt.

Oraşul staţiune Sliema este situat pe coasta de nord-est şi este un hub pentru cumpărături, socializare şi viaţă de noapte. Atracţia principală a oraşului Sliema este Frontul Sliema, care se întinde de la Ta Xbiex şi Gżira în sud până la St. Julian în nord. Această promenadă de aproximativ 10 kilometri leagă cele trei oraşe şi este întotdeauna plină de oameni care aleargă, care se relaxează sau de iubitori de grătar. Nu există plaje cu nisip în zonă, dar turiştii pot înota în băile romane de-a lungul coastei dacă îşi doresc să se răcorească.

Mellieha este unul dintre cele mai nordice sate din Malta. Situat pe un deal deasupra golfului, aici turiştii se pot bucura de cea mai mare plajă de nisip din Malta. Priveliştile uimitoare asupra văilor superbe şi a satelor pitoreşti taie răsuflarea vizitatorilor. Fără doar şi poate, Mellieha este o destinaţie demnă de vizitat pentru cei care sunt în căutarea unei experienţe tradiţionale a satului maltez, aproape de plajă. Se recomandă închirierea unei maşini pentru cei care îşi doresc să exploreze Biserica Parohială din secolul al XIX-lea, Sanctuarul din Doamna Mellieħa din secolul al XVI-lea şi Turnul Roşu. Nu trebuie ratat nici parcul de distracţii Popeye Village, acolo unde întreaga familie se poate bucura de o zi plină de aventură.