Luna de luna s-au nascut si continua sa se nasca oameni care au schimbat sau vor schimba foarte multe lucruri in cursul acestei lumi. O parte dintre acestia sunt scriitorii, autorii celor mai iubite carti!

Luna noiembrie nu este deloc saraca in acest sens, asa ca merita amintiti macar o parte dintre cei mai mari autori care s-au nascut in aceasta perioada!

George Eliot, de fapt Mary Anne Evans, este o romanciera de origine engleza care s-a nascut pe 22 noiembrie 1819. Desi a fost educata intr-un mediu strict din punct de vedere religios, a devenit un ganditor liber, alaturandu-se unui cerc de intelectuali foarte deschisi. Printre cele mai importante romane publicate se numara ”Middlemarch”, ”Adam Bede”, ”Moara de pe Floss”, ”Daniel Deroda”, ”Romola”.

Robert Louis Stevenson, autor scotian, s-a nascut pe 13 noiembrie 1850. Acesta a avut numeroase probleme de sanatate, iar mare parte din viata si-a petrecut-o cautand un loc potrivit pentru a trai, astfel incat sanatatea sa nu-i fie si mai mult afectata. Este imposibil sa nu fi auzit macar o data de una din urmatoarele carti ale sale: ”Comoara din insula”, ”Straniul caz al doctorului Jakyl si al domnului Hyde”, ”Sageata neagra”, ”Secretul epavei”, ”Rapit de pirati”.

Albert Camus s-a nascut pe 7 noiembrie 1913, in Mondovi, Algeria franceza. Acesta a fost un romancier care a reprezentat cu succes curentul existentialismului. In anul 1957 este premiat cu premiul Nobel pentru literatura. Mostenirea literara pe care a lasat-o omenirii este mai bogata prin romanele ”Strainul”, ”Caderea”, ”Ciuma”, ”Mitul lui Sisif” si altele.

Recomandari de carti | blog de carte | blog.printrecarti.ro

blog de carte

Margaret Atwood este o scriitoare canadiana nascuta pe 18 noimebrie 1939. A scris atat proza, cat si eseuri si poezii. Daca pana acum nu se stiau prea multe despre aceasta autoare, odata cu ecranizarea romanului sau ”Povestea slujitoarei”, toata lumea este absorbita de modul in care scrie. Alte romane ale autoarei sunt: ”Femeia-oracol”, ”Ochi de pisica”, ”Asasinul orb”, ”Mireasa hotomana”, ”Oryx si Crake” sau ”Penelopiada”.

Printre Carti este un blog de carte. Daca sunteti in cautare de recomandari de carti scrise de mari autori, puteti accesa cu incredere blog.printrecarti.ro si sigur veti gasi o multime de idei in acest sens!