Cand trebuie sa-mi duc copilul la dentist? Daca va puneti aceasta intrebare, sa stiti ca nu sunteti singurii parinti care fac asta! Majoritatea parintilor nu sunt siguri de timpul potrivit in care sa programeze prima intalnire cu medicul dentist. Ar trebui sa astepte pana ce creste primul dinte? Sau e mai bine sa astepte pana cand vor creste toti dintii?

Potrivit asociatiilor pediatrice stomatologice si academiilor de stomatologie pediatrica, prima vizita a copilului ar trebui sa aiba dupa aproximativ sase luni de la eruptia primului dinte, dar nu mai tarziu de doi ani.

Prima intalnire a copilului cu un dentist pentru copii la un cabinet stomatologic este, de fapt, o intalnire de cercetare, de satisfacere a curiozitatilor, de explorare. De obicei, medicul nu va face o examinare reala de la prima vizita, ci va lasa copilul sa cunoasca mediul si sa se simta bine. Desigur, s-ar putea sa-i propuna copilului diverse jocuri si astfel sa reuseasca sa evalueze stare dintilor, insa in prima vizita se va lucra mai mult la construirea increderii si a constientizarii a ceea ce va urma.

Stabilirea increderii in relatia copil-stomatolog este foarte importanta si poate ajuta copilul sa-si depaseasca temerile dentare de mai tarziu, putand fi de folos chiar si la evitarea anxietatii cauzata de mersul la dentist.

Dupa ce copilul va fi gata pentru a doua vizita, atunci medicul va incepe sa inspecteze cu adevarat gura si pozitia dintilor pe arcadele dentare. De obicei, a doua vizita va include numararea dintilor copilului, periajul si lustruirea acestora.

Pana la varsta de 3 ani nu se va face nicio interventie la nivelul dintilor decat daca situatia este grava si poate scapa de sub control. In schimb, in cadrul vizitelor pana la aceasta varsta, copiii vor invata importanta periajului corespunzator, dar si tehnici utile de periaj. Periajul se recomanda de cel putin doua ori pe zi, cat cel putin doua minute fiecare sesiune, folosind o periuta de dinti potrivita varstei.

Dentist pentru copii | cel mai bun cabinet stomatologic pentru copii | stomatologie pentru copii in sector 3 | www.stomatologiecopiisector3.ro

stomatologie pentru copii in sector 3

Daca sunteti in cautare de stomatologie pentru copii in sector 3, nu trebuie decat sa accesati www.stomatologiecopiisector3.ro si veti descoperi un cabinet special creat pentru cei mici. Vesel, atractiv si dinamic, cabinetul Detal Crown Health este mediul perfect in care cei mici pot invata cu drag despre importanta ingrijirii dintilor!